Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Los observaires internacionals denóncian lo jutjament contra los independentistas catalans

International Trial Watch denóncia la violacion dels dreches umans e afirma que la senténcia es “ideologica”

Lo procès judiciari que l’an patit los presonièrs politics catalans ven d’èsser denonciat pels observaires internacionals d'International Trial Watch: an presentat un document que denóncia la violacion dels dreches umans e lo mancament envèrs lios principis penals e procedurals. Lo document, que se presentèt dijòus passat a Madrid, assegura que la “violacion massissa” dels dreches dels condemnats "empacha" que la senténcia se pòsca legir segon de paramètres "estrictament juridics". Dins aquel sens, asseguran que la senténcia es una “resolucion clarament ideologica” que “cèrca de remplaçar la necessària solucion politica del conflicte que se viu en Catalonha”.
 
Après dos ans en preson preventiva, e jutjats ongan, los presonièrs politics catalans recebèron lor verdicte lo 14 d’octòbre passat. Son reconeguts colpables de sedicion amb de penas de 13 ans de preson per Oriol Junqueras, 12 ans per Jordi Turull, Raül Romeva e Dolors Bassa, 10 ans per Josep Rull e Joaquim Forn, 11 ans per Carme Forcadell, e 9 ans per Jordi Cuixart e Jordi Sànchez.
 
Los condemnats an demandat que s’anulle lo verdicte per d’errors dins la senténcia. Podèm soslinhar lo cas de Dolors Bassa, que la senténcia la confond amb l’èx-ministra catalana de l'educacion en exili Clara Ponsatí, o lo cas de Jordi Cuixart que li refusèron de pròvas e que son verdicte contraven al drech de reünion.
 
Aquela senténcia es a l’origina d’una avalanca de protèstas ineditas en Catalonha ont s’es ocupat l’aeropòrt, barrat d’estradas e autoestradas, e ont i a agut de manifestacions de tota mena cada jorn. La situacion en Catalonha sembla revolucionària.
 
 
 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

No volen qu' al balcon del Palau de la Generalitat i aja laços grocs ni que digan qu' es un judici a presos politics , jutjan al president de la Generalitat per aquestas causa. Mas que son aquesta gent. Franquistas! Ja o va dir En Nacís Serra que no avien tengut temps de fer la reforma dels jutges. Es una de les causas que se li podrà demandar a Pedro Sanchez que faci la reforma necessària i que llevi tribunals del temps del franquisme com l'audiència nacional, fomosa tristement en temps de Paca la culona pel Top.

  • 0
  • 0
Black Blòc Joe
1.

La situacion en Catalonha sembla revolucionària ? Benlèu per amor qu'o es, non ?

  • 7
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article