Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

L’UE refusa de cambiar sa posicion suls presonièrs politics catalans après lo rapòrt d’Amnestia Internacionala

Dins un rapòrt presentat aqueste dimars, l’organizacion internacionala considèra que lo verdicte de la justícia espanhòla “menaça los dreches de la libertat d’expression e de reünion”

La Comission Europèa a refusat de cambiar de vejaire sus la senténcia contra los presonièrs politics catalans, après qu’Amnestia Internacionala faguèt ièr una crida a la liberacion immediata de Jordi Cuixart e Jordi Sànchez, condemnats a nòu ans de preson per sedicion.
 
L’UE ditz totjorn que s’agís “d’un afar intèrne” de l’estat espanhòl, e contunha d’assolidar que respècta “l’òrdre constitucional espanhòl” e “las decisions de la justícia espanhòla”.
 
Dins un rapòrt presentat aqueste dimars passat, 19 de novembre, Amnestia Internacionala exigiguèt la liberacion immediata de Cuixart e Sànchez en tot considerar que lo delicte de sedicion es pas pro detalhat dins lo Còde Penal, que contraven als dreches umans e al drech internacional e que genèra d’impoténcia, manca al drech de protèsta e s’opausa a de libertats. L’organizacion internacionala tanben dobta que los autres presonièrs politics catalans pòscan èsser encarcerats.

 


abonar los amics de Jornalet
 
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
2.

I a pas a dire: Euròpa es cada còp mai democratica.
Amb un primièr e unic article dins la democracia a sa salsa: cal pas desrengar lo mercat.
Oficialament: tot banha dins l'òli.

  • 8
  • 1
V per Vendetta
1.

Autrament dit, lo neoliberlisme a l'americana ni l'ordoliberalisme a l'alamanda non son compatibles amb la democracia ni mens encara amb los respecte elementari dels dreits umans. Se'n chautan. Se n'eissugan lo c…

Es aquò, Euròpa. Es aquò França. Es aquò, Espanha. Fai-ne ton profièit.

  • 11
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article