Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La Cambra del Pòble d’Índia a aprovat una lei polemica qu’autreja lo ciutadanatge per de rasons religiosas

Los critics pensan que s’agís d’una lei antimusulmana e qualques formacions an ja anonciat que s’opausarián a son aprobacion per la cambra nauta

En Índia, los deputats de la Cambra del Pòble (Lok Sabha segon son nom oficial en hindi) an aprovat un projècte de lei del govèrn que dona lo ciutadanatge a de membres de minoritats religiosas perseguidas dins los païses musulmans vesins. Es lo primièr còp que lo país apròva d’autrejar la nacionalitat sus la basa de la fe.
 
Lo ministre de l’Interior, Amit Shah, anoncièt lo mes passat al parlament que las minoritats non musulmanas —sikhs, crestians, indós o bodistas, entre d’autres— que son arribats al país en provenença de Bangladèsh, Paquistan e Afganistan, recebrián lo ciutadanatge indian del fach d’aquel projècte de lei.
 
Lo primièr ministre, Narendra Modi, o volguèt ja far votar fa tres ans, mas la proposicion foguèt retirada a causa de divèrsas protèstas e de l’acabada del sosten parlamentari d’un dels partits que sostenián lo govèrn.
 
Segon los critics, s’agís d’una lei antimusulmana e qualques formacions an ja anonciat que s’opausarián a l’aprobacion per la cambra nauta, lo Conselh dels Estats (Rajya Sabha en hindi). Lo partit de Modi, lo BJP, a la majoritat absoluda a la Lok Sabha mas li caldrà cercar de consenses a la Rajya Sabha, ont deu tanben obténer la majoritat per que la lei siá definitivament aprovada.
 
 
 
 
 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Trob qu' està molt be, la religion indú qu' es la base del vegetarians e son respecte de la vida dels animals, es mereis un reconeissement coma aqueste qu' està per damunt dels nacionalismes.

  • 5
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article