Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Plasença: an trobat una òbra de Klimt dins l’encencha del musèu ont la panèron fa 22 ans

Après un Caravaggio raubat en 1969 en Sicília, èra l’òbra pus recercada del Mond

An trobat a Plasença, dins la region nòrd-italiana d’Emília Romanha, un tablèu de Gustav Klimt dins un sac de las escobilhas. La descobèrta la faguèt un jardinièr l’11 de decembre passat darrièr una trapa amagada per d’èura dins una paret del musèu Ricci Oddi.
 
“Lo tablèu es en excellent estat. Es estranh de pensar qu’es estat amagat dins un mur, près del sòl darrièr la vegetacion pendent 22 ans”, çò diguèt l’adjonch a la cultura de la comuna de Plasença a Capital Radio. Segon l’elegit, s’agís del Retrach d’una dòna, pintat entre 1916 e 1917, e èra una de las òbras d’art pus recercadas del Mond après que foguèt raubada en febrièr de 1997 dins aquel meteis musèu. Alavetz, la panèron amb una linha de pesca d’una fenèstra del tet estant; es doncas possible qu’aja jamai quitat l’encencha del musèu.
 
Ara l’òbra pus recercada del Mond es totjorn lo Caravaggio raubat dins una glèisa siciliana en 1969.

 
 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article