Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Trump anóncia la creacion oficiala de la Fòrça Espaciala estatsunidenca

Tendrà un budget de 40 milions de dolars e un personal de dos cents personas

| @povonewstv
Lo president dels Estats Units, Donald Trump, anoncièt divendres passat la creacion de la Fòrça Espaciala entre las Fòrças Armadas del país, que s’apond a l’Armada de Tèrra, a la Marina, a la Fòrça Aeriana, al Còrs de las Marinas e a la Gàrdia Nacionala.
 
“Marcam uèi una eveniment istoric en inaugurar oficialament una nòva branca de las nòstras Fòrças Armadas. Es un moment fòrça grand e important. Li dison Fòrça Espaciala”, çò comuniquèt pendent la ceremònia de la signatura del budget de la defensa.
 
Anoncièt tanben que lo cap de la Fòrça Espaciala seriá lo general de la Fòrça Aeriana John Raymond, e qu’en 2020, auriá un budget de 40 milions de dolars e un personal de dos cents personas.
 
Trump ordenèt la creacion de la Fòrça Espaciala en setembre del 2018. “Per defendre los Estats Units basta pas d’aver de preséncia dins l’espaci, nos cal dominar l’espaci”, çò argumentèt lo president estatsunidenc.
 
 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Franc Bardòu
2.

#1 Al subjècte de l'amistats probabla dels extraterrèstres, Trump e d'autres gagnharián a tornar legir Lovecraft…

“Per defendre los Estats Units basta pas d’aver de preséncia dins l’espaci, nos cal dominar l’espaci” ? E qué cal far per ser defendre dels estats units, quand non sèm dels estats units ? Per qué se prenon ?

  • 1
  • 0
francesc palma
1.

Presencia dins l'espaci segur que la tenen e la tendran mas dominar l'espaci açò es una altra causa e tendran que parlar amb los extraterrestres e ser bons amics.

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article