Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaBearnPalés

Pau: serada de sosten al Carnaval Bearnés

Mai d’un cinquantenat de personas an participat al finançament d’aquela fèsta tan populara ont la lenga e la cultura occitanas son mai que jamai presentas

| Occitània Arroja
Lo 20 de decembre passat, se tenguèt a Pau una serada per sosténer lo Carnaval Bearnés, çò rapòrta Occitània Arroja.
 
Organizada per Libertat e per l’associacion Carnaval Pantalonada, mai d’un cinquantenat de personas se rescontrèron a la Tor deu Borrèu per participar al finançament d’aquela fèsta tan populara ont la lenga e la cultura occitanas i son mai que jamai presentas, e qu’en 2016 foguèt a mand de desaparéisser a causa d’una marrida politica municipala. Lo Carnaval Bearnés se farà del 20 al 23 de febrièr de 2020 dins lo quartièr palés del Hedars.
 
 



 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Lo carnaval Bearnès pot milhorar e far mai pedagogia, qualque record als trobadors, que tamben n'i a de Gascunha, estaria ben per los recordar a los chauvinets que los patueses son eles, perquè la lenga dels trobadors pot pas ser considerada inferiora a cap altra d'Europa, ja que foguet la primiera amb la qu' es faguet poesia e musica e foget exemple per tota las altras Europa qu' escrigueren la poesia en lenga d'Oc, e tamben prengueren model. Cesi qu' i aguet una trobairits del Bearn, potser la femna de Febús ?

  • 4
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article