Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Bolonha: de messas de Nadal dins la gara e dins la preson

Lo cardenal Matteo Zuppi a volgut un còp de mai se consagrar als migrants, als paures e als presonièrs

| Schicchi
Matteo Zuppi es un cardenal italian conegut per sas idèas progressistas, obrièras, e l’atencion als migrants e als pus paures. Ongan, a causit dos endreches emblematics per celebrar las messas de miejanuèch e de Nadal: una dins la gara de Bolonha per los migrants e las personas sens domicili fixe e l’autra dins la preson de Dozza.
 
En octòbre passat, dins una entrevista per La Repubblica, Zuppi avertiguèt d’èsser vigilant envèrs “los que crèan la paur” a prepaus del discors de l’extrèma drecha suls migrants. “L’enemistat auça de barrièras e traça de frontièras” en tot plànher la pèrda de la consciéncia qu’aviam fa “setanta” ans, que caliá escafar “murs e frontièras”.
 
En 2006, presentèt una grèpia ont l’enfant Jèsus repausava sus un drapèl de l’arcolan, simbòl de la patz e de la comunautat LGBTI.
 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
3.

Los que per Nadal volen anar a missa que i vajan e los que non no !

  • 3
  • 0
Machain
2.


"...la comunautat LGBTI" seulement ? L'église est toujours aussi réactionnaire, les QA+ vont se sentir discriminés.
.

  • 0
  • 2
Papioli
1.

Paubre Mateo Zuppi qu'es obligeat d'escambar los paubres que son alentorn de la catedrala per far la leiçon dins la preson (coma si quò era lo problem daus prisoniers) que delai la mar o pus lonh enguera i a de pus paubres qu'an besonh d'adjuda.

Pas de murs e de frontieras quò es l'eslogan daus multi-millardaires que volan pas de contraintas etaticas per limitar lòrs dreits e jugar sur l'opausicion entre migrants d'un pais o de l'autre..

La ierarchia catolica a pas v'onta emben tot un passat d'inquisicion, d'eretics catars o autres cramats, de dominacion sur lo monde entier. S'es totjorn botada au servici daus senhors, reis, governaments capitalistes. Lo Vatican es avant tot una banca financiera e exista que per la volontat d'Hitler e de Mussolini.

  • 3
  • 4

Escriu un comentari sus aqueste article