Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcVivarésNaut Vivarés

Lo pont pus vièlh d’Occitània inquieta los abitants

Après la tragèdia de Mirapeis de Tarn, aquel pont bastit en 1827 que religa lo Naut Vivarés e Valentinés es dobèrt a la circulacion

| François Bassaget
Entre las vilas d’Andança e Andanceta, e en religant lo Naut Vivarés e Valentinés, se tròba lo pont suspendut pus vièlh d’Occitània, bastit en 1827. Après la tragèdia que la patiguèt Mirapeis de Tarn (Bas Carcin) en novembre passat, lo pont es totjorn dobèrt a la circulacion, çò qu’inquièta fòrça los abitants segon çò que rapòrta Ouest France.
 
Lo departament d’Ardecha es lo responsable del pont e estima que l’estructura actuala es en bon estat general. Regularament, se realiza de trabalhs d’entretenement. Totun, los abitants demandan un pont nòu dempuèi longtemps, per seguretat e tanben a causa de l’estrechor de sa calçada.
 
Los abitants denóncian que tròp de camions pesucs passan sus aquel pont, malgrat que la circulacion siá enebida als veïculs de mai de 7,5 tonas. De fach, foguèt un non-respècte de la reglamentacion que causèt l’esfondrament del pont de Mirapeis de Tarn. En novembre passat se constarèt almens uèch infraccions, dont sèt amb de 40 tonas. A mai, lo pont supòrta 8000 veïculs per jorn.


 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Ectòr Trega
3.

Lo pont pus vièlh d’Occitània inquieta los abitants, çò disètz. Mas de ponts, n'avèm de romans, que son plan mai vièlhs que non pas aquela artifalha de ferralha e de quitran, non ?

  • 3
  • 0
francesc palma
2.

Pareis molt estret, e si i passan camionarros serveis pas.Doncas que en fassan un altre que i pugan passar los camions e qu'aqueste sia pels caminants.

  • 2
  • 0
oksitanlaştıramadıklarımızdanmısınız Apraquital, tresena tenda ont se banhan nusas las zègas a negrenuèch apèi lo tuc còsta lo riu
1.

D'apèi la premsa i auriá 25 000 ponts que necessitan d'adobaments d'importancia pus o mens granda.

https://www.lavoixdunord.fr/605162/article/2019-06-27/25-000-ponts-en-mauvais-etat-si-par-malheur-il-devait-arriver-une-catastrophe

Aqui çai-jos una lista dels ponts dangèirós

https://www.linternaute.com/auto/1480800-ponts-en-france-faut-il-s-inquieter-la-liste-des-ponts-dangereux/

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article