Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La justícia espanhòla contraven a la lei europèa e refusa de liberar Oriol Junqueras

La Cort Suprèma espanhòla a decidit de manténer en preson l’elegit catalan e empedís qu’assistisca a la sesilha plenària del Parlament Europèu a Estrasborg

La Cort Suprèma espanhòla a decidit de manténer en preson l’elegit catalan Oriol Junqueras, eurodeputat, malgrat la senténcia de la Cort de Justícia de l’Union Europèa que li reconeis l’immunitat. Es atal que la màger autoritat judiciària espanhòla manca a la lei europèa e empedís que Junqueras assistisca a la sesilha plenària del Parlament Europèu a Estrasborg, mentre que si qu’o faràn Carles Puigdemont e Toni Comín, en exili. La Cort Suprèma justifica sa decision —presa per totes los jutges a l’unanimitat— perque Junqueras es pas pus en preson preventiva mas que complís una pena per de delictes de sedicion.
 
Segon lo tribunal espanhòl, l’immunitat que la li reconeis la cort europèa de Luxemborg (e que puèi la confirmèt lo Parlament Europèu) protegissiá pas Junqueras de la senténcia que lo condemnèt. En mai d’aquò, los jutges an refusat de declarar la nullitat de la senténcia contra los presonièrs politics catalans e atal o comunica al Parlament Europèu, e mai aquel tribunal n’aguèsse pausat la question a la justícia europèa e foguèsse a l’espèra de sa responsa.
 
A mai, la Cort Suprèma espanhòla se trufa de la Cort de Justícia de l’Union Europèa en li dire que “la condemnacion a una pena de 13 ans de preson ofrissiá ja totes los elements que son exigibles per l’anullacion del mandat de Sénher Junqueras, e mai la resolucion d’anullacion aguèsse de sens alavetz, dins la mesura que la Comission Electorala Centrala aviá declarat vacant lo sèti de l’acusat. Puèi, la cambada novèla de la Cort de Justícia de l’Union Europèa qu’atribuís la condicion d’eurodeputat a Sénher Junqueras a aquerit al sens plen una resolucion exprèssa d’anullacion, perquè òbra coma causa extintiva la sobrevenguda condemnacion a una pena privativa de libertat”.


 
 
 
 
   
 


abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
4.

Cagum la mare que els,,, Ara resultarà que el que diuen i fan,que es aberrant algú cosndiera, que, psee...com diuen ells si sona be, doncs això, sona be.
La mare que ho va...es que no veuen que es tota aquesta gent, quan els caurà la vena dels ulls!?
Esperem que pel ve de tots aviat.
Visca la Terra...Lliure! I Despertaferro! també en cal molta sort per salvar el Planeta.
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
francesc palma
3.

Lo Tribunals Suprem de l'Union Europea està per damunt de lo tribunals supren espanholet. Es coma si un soldat ras vol manar mai que lo comandant e non vol complir las ordres superiors. Atal la jurisprudencia espanhola se posa fora de l'Union Europea, coma Turquia.

  • 1
  • 0
Segond que sètz potent o miserable los tribunals de cort vos faran blanc o negre ...
2.

Amb aquela decision trufarèla e descomplexada de signar la charta europenca de las lengas regionalas tot en refusent sobeiranament de la ratificar per fin que siague sustot pas aplicabla al seu, Paris avia jà plan mostrat quina devia èsser la filosofia dels estats-membres fàcia a las decisions del parlament europenc : "CARBONIÈR ES MÈSTRE AL SEU". Es mai que mai d'actualitat e coma d'acostuma Brussèlas farà pas res. Benlèu que romegarà un pauc per la forma, e encara, om vai pas trop criticar un estat sobeiran, democratic (e d'esquèrra, pensatz ! ) que pecaire, ensaja de resolver del mielhs que pot una grèva crisi interna menada per de marrits secessionistas qu'an per unenca toca de tuar lo païs e de destabilizar la democracia en Europa, alara...

  • 11
  • 0
Eddar Starck Winterfell
1.

Los mots son de vent. Qué val una lei e son tribunal sense mejans penals per far aplicar sos jutjaments ni sas senténicias ? A quand un mandat internacional per arrestar los responsables de la cort pretenduda surpèma ? E vos pregarai de los embarrar lo mai luènh possible de lors ostals respectius, en omenatge als preisonièrs basques… Per exemple, en Siberia, que l'ivèrn i ven volontièrs !

  • 12
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article