Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Estats Units e Canadà asseguran que l’avion ucraïnés escrachat dimècres l’abatèt un missil iranian

The New York Times e Al Jazira publican un vidèo que mostrariá l’avion durant l’accident

L’avion que s’espotiguèt dimècres passat près de Teheran, en causant la mòrt de las 176 personas qu’i viatjavan, seriá estat abatut per un missil iranian, çò afirman los servicis estatsunidencs d’entresenhas. Lo primièr ministre canadenc, Justin Trudeau, assegura tanben la meteissa ipotèsi, segon la quala un dels missils que las lancèron las autoritats de Teheran sus de butas estatsunidencas en Iraq, sens provocar de mòrts, auriá entraïnat, per error, la casuda de l’avion Boeing 737-800 proprietat d’Ukraine International Airlines.
 
Aqueste divendres passat, qualques mèdias internacionals, dont The New York Times e Al Jazira, publicavan un vidèo que mostrariá l’avion abans l’accident. Suls imatges, l’aparelh subrevòla la banlèga de Teheran quand es percutit per quicòm que se pòt pas identificar e que poiriá èsser un missil. L’avion contunha de volar qualques minutas, malgrat l’explosion, mas finís que se tresmuda en una bola de fuòc e s’escracha.
 
 
 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

A estat un atac a traicion coma el de Perl Harbour a un país al qual avian pas declarada la guerra. La cia es lo responsable de tot lo qu'a passat.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article