Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

China: l’èx-president d’Interpòl es condemnat a mai de tretze ans de preson

Meng Hongwei foguèt lo primièr naut responsable del govèrn chinés que bailegèt l’organizacion internacionala de la polícia criminala

Meng Hongwei, èx-president d’Interpòl, l’a condemnat un tribunal de China a una pena de tretze ans e sièis meses de preson per de delictes de corrupcion, çò a raportat la cadena de television estatala CCTV.
 
Lo Tribunal Popular Intermediari numèro 1 de Tientsin a condemnat Meng Hongwei a pagar una indemnitat de dos milions de yuans (environ 261 000 èuros) per las irregularitats per las qualas l’an jutjat. Segon lo jornal local South China Morning Post, Meng depausarà pas de recors contra la condemnacion. De remarcar que Meng foguèt lo primièr naut responsable del govèrn chinés a bailejar Interpòl.
 
La senténcia soslinha qu’entre 2005 e 2017, Meng aprofechèt sa carga de viceministre de la Seguretat Publica e de cap de la Polícia Maritima per se daissar corrompre per un total de 14,46 milions de yuans (environ 1,8 milions d’èuros).
 
L’afar Meng atirèt l’atencion de la premsa internacionala e provoquèt de criticas contra las autoritats chinesas quora sa femna denoncièt qu’aviá desaparegut en seguida d’un viatge en China e, qualques setmanas puèi, las autoritats raportèron qu’èra estat detengut per una sospiècha de corrupcion, sens aver raportat a Interpòl ni l’enquista ni mai la detencion.




 


abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Damb papèrs Aix
3.

Aquel article, fin finala, me fai pensar als Catalans, valent a dire, los Occitan del Principat, empresonats per l'Espanha. Tretze ans, es un empresonament dels bèls, ça que de la fòrça mens que çò que s'ameritan los qu'an organizada la colonizacion Espanhòla de l'Occitània tota, fòra dels territòris al Nòrd dels Pirenèus. Unissem nos per luchar!

  • 2
  • 0
francesc palma
2.

Al mond capitalista la corrupcion es normala e se denoncia pas o salament s' es per far chantage a las personas progressistas d'esquerra per estorsionar las. Mas en la China son socialistas e la corrupcion es greument perseguida. Ves per ont ?

  • 2
  • 1
Mèfi! 31
1.

Se badina pas en China !

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article