Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Lo Chomolangma dins sa mai nauta resolucion

L’alpinista David Breashears fotografièt la montanha qualques centenats de còps per ofrir aquel imatge interactiu e espectaclós

L’alpinista estatsunidenc David Breashears foguèt lo primièr atlèta del sieu país que capitèt d’arribar al som del Chomolangma (tanben dich Everest), en 1985. Ara, de mai, es estat lo primièr a far una autentica fotografia interactiva per vesitar la montanha mai nauta del Mond, en nauta resolucion.
 
L’imatge es fach a partir de 477 fotografias, e permet de se sarrar dels detalhs de l’imatge fins a gaireben vint còps, sens pèrdre ges de resolucion, e en tot permetre de movements orizontals e verticals.
 
E pels que n’auràn pas pro, tanben se pòt viatjar virtualament al Machu Picchu de Peró, a travèrs d’aquela autra fotografia interactiva.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Jaume Jose i Oranies Urgelh e endacòm mai
3.

una autra fòto encara mai estonanta de la cresta de l'Everest:
http://www.panoramas.dk/fullscreen2/full22.html

  • 0
  • 0
Jaume Jose i Oranies Urgelh e endacòm mai
2.

Aquelas fotos tant grandas, de mesura sul 1 Go, son nomentada gigafotos.
Es una especialitat de la fotografia pas aisida e força nòva (3 anys). Mas amb coneissenças de programari apropriat es sonque un pauc de paciéncia per capitar la compausar e manejar per la mostrar.
Ai vist qualques gigafotos de indrèches estonantes!

  • 0
  • 0
Gulhabèrt de Castra Mont Segur
1.

Sabi pas ont Eva rèsta, mas sabi qu'aquesta montanha se ditz Chomolangma. Felicitacions e mercés a David Breashears !

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article