Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

De scientifics italians son arribats d’isolar la sequéncia del coronavirus

Lo ministre de la Santat italian a dich qu’es “un pas endavant per tota la comunautat scientifica que permetrà d’accelerar la recèrca sus aquela malautiá”

De scientifics de l’Institut Nacional de las Malautiás Infecciosas Lazzaro Spallanzani, a Roma, an capitat a isolar la sequéncia del nòu coronavirus, çò a raportat lo ministre italian de la Santat, Roberto Speranza.
 
“D’aver isolat lo virus significa fòrça escasenças per estudiar, comprene e melhor verificar çò que se pòt far per arrestar la propagacion”, çò a explicat Speranza après anonciar aquela reüssida a la television. Lo ministre a dich tanben qu’es “un pas endavant per tota la comunautat scientifica que permetrà d’accelerar la recèrca sus aquela malautiá”.
 
Tanben lo primièr ministre italian, Giuseppe Conte, a qualificat la nòva de “fòrça importanta pel desvolopament dels tractaments”, e afirma que se sentís “fièr” del Servici Nacional de la Santat, “un dels melhors del Mond”.
 
Fa mens de doas setmanas que lo coronavirus l’avián isolat en China mas, segon çò qu’explican los cercaires italians, los chineses o an pas distribuit. “Ara, las donadas seràn disponiblas per la comunautat internacionala”, çò a explicat lo director scientific de l’Institut Spallanzani, Giuseppe Ippolito, segon La Repubblica. “I a d’espacis dobèrts per de nòvas assages de diagnostic e de vaccins. Itàlia ven aital l’interlocutor de referéncia per aquela recèrca”, çò a assegurat.

 
 
 


abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

S' an aconseguit ailhar lo virus, ja es una identificacion importanta per tuar lo. Va pla.

  • 1
  • 0
Pierre LACHAUD
1.

Tot vai plan; lo monde de la Finança se trufa de rire. Lo novel vacin vai far entrar de l'argent dins las caissas de las multinacionalas.

Lo coronavirus se soigna efficaçament emben de la medecina naturala, las plantas, las òils essencialas, los produchs de la rucha (miau, propolis...), omeopatia, totas aquelas medecinas que son de mai en mai interdichas en França.

Lo vacin es pas anodin e sas consequenças son pas totjorn beneficas. Mas la paur vai butir a consomar mai.

E! la Pesta, ente va? disia un paisan a la Pesta. -A Bagdad tuar quauquas 5000 personas.
Quauque temps apres, la Pesta tòrna passar. Lo paisan dich : "E! la Pesta m'avia dich qu'anava tuat 5000 personas e ai auver parlar de 50 000 mòrts.
Excusa-me. Ai tuat 5000 personas, las autras son mòrtas de paur.

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article