Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

An barrat doas escòlas a causa del coronavirus en Savòia

An detectat cinc cases d’aquela malautiá sus de ciutadans britanics en vacanças a Les Contamines-Montjoie

La ministra francesa de la santat, Agnès Buzyn, anoncièt dissabte qu’avián identificat cinc cases de coronavirus dins la vila toristica de Les Contamines-Montjoie, en Arpitània
La ministra francesa de la santat, Agnès Buzyn, anoncièt dissabte qu’avián identificat cinc cases de coronavirus dins la vila toristica de Les Contamines-Montjoie, en Arpitània | aujourdhui.press
An barrat doas escòlas en Savòia a causa del coronavirus. La ministra francesa de la santat, Agnès Buzyn, anoncièt dissabte qu’avián identificat cinc cases d’aquela malautiá dins lo departament de la Nauta Savòia, en Arpitània.
 
Las personas infectadas son quatre adultes e un enfant que presentan pas de sintòmas tròp grèus. Son de ciutadans britanics espitalizats a Lion. La malautiá lor arribèt per un ciutadan britanic qu’èra anat a Singapor del 20 al 23 de genièr e que, de retorn devèrs son país aviá fach un sojorn de 4 jornadas dins la vila toristica de Les Contamines-Montjoie, ont partegèron lo chalet de residéncia.
 
Mentretant, las autoritats an decidit de barrar las doas escòlas d’aquela zòna.
 
La nòva a provocat una avalanca d’anullacions de mond qu’anavan far de torisme dins aquel airal arpitan tan frequentat près del mont Blanc. E mai un farmacian anóncia que i a una subrevenda de mascas de proteccion mas qu’el refusa de las distribuir pr’amor que vòl pas que la psicòsi s’estenda.
 
Lo Ministèri francés de la Santat anoncièt divendres los resultats de las espròvas fachas suls 260 ciutadans repatriats la setmana passada de Wuhan qu’èran en quarentena en Occitània. Aürosament, son pas infectats.
 
 
 



abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc Palma
1.

Cresi que tot lo que puga ajudar a que no s'escapi lo virus es bona causa. Pensava jo, e se las personas no manjassen animals, aiçò no hauria passat. S'a de canviar la mentalitat de la gent: Manjar de tot non es pas bo.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article