Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Alemanha: onze mòrts dins un masèl racista a Hanau

L’agressor a tirat dins dos bars frequentats per la comunautat curda de la vila e puèi s’es suicidat

Onze personas mòrtas e d’autras cinc nafradas grèvas es lo tragic bilanç de l’atemptat ultradrechista que lo patiguèt ièr la vila alemanda de Hanau, en Èssa. Nòu dels mòrts foguèron tuats dimècres de ser dins dos bars de fumaires de shisha de la vila. Puèi la polícia trobèt lo còrs del presumit tiraire e lo de sa maire dins un apartament de la vila après aver localizat la veitura utilizada per las fusilhadas.
 
Los dos bars se nomenavan Midnight Shisha e Arena Bar e èra frequentats per la comunautat curda de la vila. Los locals avián de salas abilitadas per fumar amb de narguiles, tanben nomenats shishas; de pipas d’aiga emplegadas per fumar de tabac. Es justament dins aquelas salas que l’assalhidor fusilhèt lo mond.
 
Lo ministèri public a confirmat la tòca racista del masèl perqué la polícia trobèt una nòta xenofòba al domicili de l’agressor. Los agents creson que se seriá suicidat.
 
Los mèdias locals an identificat lo sospechat assassin coma Tobias Rathjen, un ciutadan alemand qu’aviá lo permés de portar d’armas gràcias a una licéncia de caça. Segon lo jornal Bild,  l’òme aviá daissat una letra e un vidèo per confessar los crimes amb d’arguments racistas e d’extrèma drecha.
 
 
 
 
 


abonar los amics de Jornalet

 


 
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Per què donen permís d'armas a gent d'extrema dreta qu' an uns antecedents de malaltias mentals ? Es veritat que la gent d'extrema dreta tots o son folhs, precisament per aissó cal no deissar los tenir armas.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article