Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Lo Reialme Unit limitarà l’intrada dels immigrants sens estudis o que parlen pas anglés

La reduccion de l’immigracion es estat un dels arguments recurrents dels defensors del Brexit

Lo govèrn del Reialme Unit publiquèt dimècres passat los detalhs de son nòu sistèma migratòri per ponches, que condicionarà la concession de visats de trabalh als estrangièrs pauc qualificats o que parlen pas anglés, una mesura qu’afectarà pas los ciutadans de l’Union Europèa que son a l'ora d'ara sul territòri britanic e qu’an sollicitat de manténer lors dreches.
 
Lo Partit Conservator aviá ja anonciat aquel nòu sistèma dins sos engatjaments electorals de decembre. E cal soslinhar que la reduccion de l’immigracion es totjorn estada un dels arguments recurrents dels defensors del Brexit.
 
Lo nòu sistèma avertís que, per obténer un visat de trabalh al Reialme Unit, caldrà setanta ponches dont quaranta s'obtendràn en presentant una ofèrta d'emplec que corresponda a la categoria d'emplecs qualificats, pas forçadament universitaris.
 
Los estudis de doctorat portaràn de ponches, e tanben parlar anglés o aspirar a un naut salari. La mesura prepausa d'excepcions pels trabalhadors temporaris, per exemple dins la sason de recòlta, e pels joves. Aital, permetrà l’arribada al Reialme Unit d’aperaquí vint mila joves cada an.
 
La ministra de l’Interior, Priti Patel, a defendut a la BBC que lo govèrn vòl atraire "de personas amb lo talent adaptat" del temps que "redutz los nivèls de personas qu’arriban al Reialme Unit amb una bassa qualificacion", e mai lo plan aja trobat las reticéncias de l'oposicion e de qualques corporacions que se poirián veire afectadas.
 
De son costat, la primièra ministra d’Escòcia, Nicola Sturgeon, a considerat qu'aquel nòu sistèma serà devastaire per l’economia escocesa. Sturgeon a inclutz la defensa de l’immigracion dins sos arguments per reclamar un nòu referendum d’independéncia.


 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
3.

A n'aquestas alçadas, qui vol que son país l'omplan d'emigrants? Los banquier de L'UE per fotre los salaris dels trabalhadors.

  • 1
  • 0
Guilhem de Berguedá
2.

#1 Nicola Sturgeon, a considerat qu'aquel nòu sistèma serà devastaire per l’economia escocesa. Sturgeon a inclutz la defensa de l’immigracion dins sos arguments per reclamar un nòu referendum d’independéncia. Es prèsta a aculhir totes los refugiats politics catalans reclamant la democracia per Catalonha…

  • 2
  • 0
Bertran de Bòrn
1.

Imaginatz un pauc aquela ? La Republica d'Occitania Catalonha e Aragon limitarà l’intrada dels immigrants franceses o espanhòls amb o sense estudis o que non parlen al mens una de las lengas occitana, catalana o aragonsa… Mòrt de rire.

  • 1
  • 3

Escriu un comentari sus aqueste article