Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc BasBesierés

Besièrs: la ratapinhata de Niça es al CIRDÒC

Divendres, lo CIRDÒC èra a l’ora niçarda, amb la serada d’inauguracion de la mòstra e de la programacion “Niça es Bellanda”
Divendres, lo CIRDÒC èra a l’ora niçarda, amb la serada d’inauguracion de la mòstra e de la programacion “Niça es Bellanda”

Del 21 de febrièr fins al 10 d’abril, podèm veire e tornar veire, dins aquesta mediatèca occitana, una polida mòstra que rend omenatge a las expressions artisticas en occitan niçard e dona una idèa de la Niça underground, dels ans setanta a uèi.
 


Divendres, lo CIRDÒC èra a l’ora niçarda, amb la serada d’inauguracion de la mòstra e de la programacion “Niça es Bellanda”. Las òbras dels sèt artistas expausadas, las conferéncias de G. Marçais sus la BD e d’O. Pasquetti sus l’òbra literària de Joan-Luc Sauvaigo e, fin finala, la musica de Nux Vomica envasiguèron la mediatèca occitana.
 
Foguèt una escasença, rara, de rescontrar d’artistas que, dempuèi de temps, resistisson a l’uniformizacion culturala en ensajant de far viure “l’arma de Bellanda”, d’artistas qu’opausan Niça per toristas e “Niça maion dei pantais”. D’artistas talentoses que son a l’encòp pintres, cantaires e musicians, poètas o comedians... D’artistas qu’alian imaginari occitan ancian e contracultura del sègle XX.
 
Aital, O. Pasquetti mostrèt coma Sauvaigo camina dins los passes de Kérouac e que la musica de sos mots, de còps que i a, sona coma l’slam. Vos cal anar descobrir aquel univèrs ric de Bellanda que fan viure Sauvaigo, Dotti, Vautier, Pastorelli, Calassi, Maubert, Cana, aqueles de l’Hangar Sant Ròc e del Carnaval independent...
 
Grandmercé a Dàvi Assas-Silveri, a Marion Cornet e Benjamin Assié que nos ofrisson aquel viatge dins “la maion dei pantais”, dins la Niça del revèrs de la carta postala.
 
 
 
 
Catarina Gossez
Estudianta a l’Universitat Montpelhièr 3

 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Aquestas mostras son importantas per donar se a coneisser entre los diferent territoris occitans. Es pot pos estimar lo que non es coneis pas.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article