Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Settecani: de lambrusco pels robinets

Una usina de vin s’enganèt al moment de mandar lo vin a la mesa en botelha e envièt sa produccion dins las canalizacions d’aiga de la vila

Dels robinets dels ostals sortissiá pas d’aiga mas de vin de Lambrusco
Dels robinets dels ostals sortissiá pas d’aiga mas de vin de Lambrusco | Modena Today
Los abitants de Settecani, en Itàlia, aguèron una suspresa estonanta lo 4 de març passat. Dels robinets dels ostals sortissiá pas d’aiga mas de vin de Lambrusco. Un miracle? Non pas! Foguèt una error de l’usina Lambrusco Grasparossa di Castelvetro que s’enganèt al moment d’enviar lo vin a la mesa en botelha e mandèt sa produccion dins las canalizacions d’aiga de la vila.
 
La comuna expliquèt qu’aquela marrida manipulacion èra pas res mai “qu’una pèrda de liquid alimentari (vin) non nosible a l’organisme e sens risc d’igiène ni per la santat”. Per mai d’un seriá una mena de pantais!
 
 

 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Cal aprofitar per beure del bon vin de lambrusc pel robinet de franc.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article