Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Catalonha: indignacion contra la confiscacion de material sanitari per Madrid

D’entrepresas e de centres sanitaris an recebut de messatges d’arrestar las comandas o an vist de confiscacion de material per que siá centralizat a Madrid

Indignacion màger en Catalonha contra la confiscacion del material sanitari facha pel govèrn espanhòl. La conselhièra de la santat de la Generalitat de Catalonha, Alba Vergés, raportèt ièr als mèdias indignada que lo material que ne deviá provesir los centres de santat e d’assisténcia de Catalonha l’aviá confiscat Madrid.
 
“D’entrepresas e de centres sanitaris an recebut de messatges d’arrestar las comandas o an vist de confiscacion de material per que siá centralizat a Madrid”, çò diguèt la conselhièra catalana. “Comprenèm pas que se pòsca far aquò a un moment que la prioritat es que nòstres professionals e los centres de santat ajan lo material de besonh per poder desvolopar lors suènhs. O ai dich al ministre” de la santat espanhòl, çò precisèt.
 
A mai, Vergés, o diguèt net e clar: “Compreni pas ni comprendrem jamai que se volga arrestar de comandas o que se volga requisicionar o centralizar çò que justament se deu gerir d’un biais descentralizat, aquí ont n'i a de besonh, valent a dire dins nòstres centres de santat e d’assisténcia”.
 
 

4000 mascas retengudas a Igualada
 
Lo cònsol màger d’Igualada denonciava ièr que 4000 mascas per l’espital de la vila èran retengudas a Madrid. De soslinhar qu’Igualada es lo nuclèu mai important de coronavirus en Catalonha e que sa region se confinèt abans que se prenguèsse de mesuras en Catalonha, e puèi en Espanha.
 
 
Quim Torra o planguèt per letra
 
Tanben lo president de la Generalitat, Quim Torra, deplorava la confiscacion del material sanitari ièr passat dins una letra mandada al president del govèrn espanhòl, Pedro Sánchez.
 
Tanben planhiá aquel fach lo president del Collègi de Mètges de Barcelona, Jaume Padrós. Explicava ièr sus Twitter qu’en seguida de l’estat d’alèrta decretat pel govèrn espanhòl la situacion dins los espitals s’èra agravada car los fornidors èran pas pus autorizats a porgir de material. Segon Padrós, mancan de material los espitals publics e privats, los ostals de santat, los centres sòciosanitaris, las residéncias geriatricas e d’andicapats...
 
 
L’armada requisiciona de material
 
E tanben dimars, lo president de la Cambra de Comèrci de Barcelona, Joan Canadell, diguèt sus Twitter que l’armada èra en Catalonha a requisicionar de material de proteccion contra lo coronavirus.
 
 



abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Arnal
3.

Intòx.

  • 2
  • 14
Pitaluga
2.

En mai d'incompetents, panaires!
A Madrid, entre la region (PP) e l'estat (PSOE) an jogat al pòker messorguièr per saupre qui ordonava de confinar las gents.
Lo PP qu'a fòrça calucs de fotbòl e festejaires demest los que los vòtan s'imaginava as demandar al mond de pas pus anar als estadis ni fa la nòça, quand a la competéncia per aquò. Lo PSOE cultivava la meteissa demagogia, tot en enebissent a mantunas regions de prene las decisions qu'eles volguèron pas prene quand èra ora. An perdut una brava setmana amb aquò e ara la corba dels defuntats es la mai fòrta d'Euròpa.
Fòrça mond de la perifèria pagaràn las bestièsas madrilencas.

  • 14
  • 2
Maria-Àngel Pàmias
1.

Vergonha!

  • 14
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article