Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Portugal: lo president demanda a las bancas que tornen lo sosten recebut pendent la crisi de 2008

“Ara que la banca es estabilizada es l’escasença de redistribuir als portugueses çò que faguèrem”, çò afirma Marcelo Rebelo de Sousa

Pel president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, es ora que las bancas tornen lo sosten que recebèron pendent la crisi financièra de 2008. Atal o demandèt dissabte passat, en disent que las bancas del país devon far “una contribucion fòrça importanta” en escambi del sosten que ne beneficièron alavetz, e qu’ara es ora que tornen als ciutadans portugueses tot aquel sosten.
 
“Cada portugués contribuiguèt per far venir viablas las bancas. En aqueste moment, en sabent que la banca es estabilizada, es l’escasença de redistribuir als portugueses çò que faguèrem”, çò soslinhèt de Sousa davant los jornalistas a Vila Franca da Xira, pendent la visita d’una plantacion de tomatas, interessat per las restriccions del sector agricòla durant lo confinament per empachar l’espandiment de la Covid-19.
 
 
Reünion amb las bancas
 
“L’economia a de besonh d’argent lèu-lèu, las familhas an de besonh d’argent lèu-lèu, los obrièrs an de besonh de trabalhar lèu-lèu, de salaris lèu-lèu. Aquesta lucha es tanben de las bancas”, çò defendèt. Per aquela rason, Marcelo Rebelo de Sousa tenguèt diluns passat una reünion per videoconferéncia amb los presidents de las cinc principalas bancas del país.
 
 
Bona gestion de la crisi santiària
 
Portugal es un dels païses qu’an melhor gerida la crisi sanitària que sèm a patir. Sas bassas chifras d’infeccions e de mòrts contrastan amb las d’Espanha, qu’es lo país qu’a lo percentatge de mòrts pus naut del Mond. Lo govèrn decidiguèt d’aplicar l’estat d’urgéncia e de confinar la populacion quand comptava a pena 50 cases de la Covid-19 e cap de mòrt, en barrant la frontièra amb Espanha, un estat qu’esperèt de comptar 4200 infectats e 120 mòrts per prene de mesuras mens restrictivas.




abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
3.

#1
...O povo é quem mais ordena
Dentro de ti ô cidade!

Pr'aquò, lo Zeca Afonso, autor de "Grândola", moriguèt gaireben dins la misèria.

Aquò dich, Portugal marcha pas tròp mal, comparat amb d'autres. An una classa politica responsabla. Cal veire e ausir lo discors de sosten del cap de l'oposicion al govèrnament:
"... e que la sòrt vos acompanhe, sénher Primièr Ministre, per çò que la sòrt qu'auretz es la sòrt de totes nosautres!"

  • 4
  • 0
francesc palma
2.

74.000 milions d'euros deisset Rajoi del pp als bancs per la bimbolha immobiliaria, e n'an tornat los bancs una petita part de cresi un 4%. Ara es lo moment tamben que lo Govern de Progrés, demani a los bancs que li tornen lo que los deisset. Aurà de pagar molts de milions per los trebalhadors que an estat tres setmanas sense poder trabalhar per lo confinament forçòs. Los rics podrian estar confinats tot lo temps que volguesse, mas lo trebalhador de classa baissa no tenen ara per poder menjar.

  • 2
  • 0
OTELO
1.

Demandam al Macron e a la macronalha que fagan la meitessa causa pel Rothschild ( patron del Macron) e per las autras bancas de França ! mas cal pas somiar ambe aquestes arlèris qu' estiman mai faire pagar lo pòble !

òsca Portugal e lo sieu President !

Grandola, vila morena,
Terra de fraternidade ....

  • 11
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article