Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc BasMontpelhierenc

Montpelhièr: una infirmièra expulsada amb son companh de son apartament perque sos proprietaris an paur de la Covid-19

“Nos en batèm s’agantatz lo virus e morissètz, tant que morissètz pas en cò nòstre”, çò cridavan los proprietaris que lor copèron l’aiga cauda e lo calfatge per los forçar de partir

An expulsat de lor ostal a Montpelhièr una infirmièra de 37 ans e son companh. Los proprietaris, inquiets que los locataris sián contaminats pel coronavirus, an emplegat totes los mejans per los embandir en plen confinament. Li dison Mélina Florès e es infirmièra anestesista al blòc operatòri e al servici de reanimacion de l’espital La Peironiá de la capitala del Bas Lengadòc. Ela e son concubin quitèron l’apartament lo diluns 30 de març.
 
Los proprietaris abitan al primièr estanci d’un grand ostal copat en dos, dont lo planpè èra logat a l’infirmièra e a son parelh. L’infirmièra a raportat a La Gazette de Montpellier una situacion insuportabla. De matin, fasián de bruch per los revelhar en tot cridar: “Nos en batèm s’agantatz lo virus e morissètz tant que morissètz pas en cò nòstre”. Lor avián quitament copat l’aiga cauda e lo calfatge per los forçar de partir. Al moment de partir encara deguèron suportar quicòm mai: “M’an dich que farián desinfectar l’ostal e que lo montant de la factura seriá retengut sus nòstra caucion”, çò expliquèt la femna als jornalistas. “Çò piéger, es qu’al començament del confinament, lor fasiam lors crompas per que sortiguèsson pas d’en cò sieus”, çò precisèt Florès.
 
Expulsats, lo parelh anèron demorar dins l’apartament que l’a logat la filha de Mélina, una femna de 20 ans que ten un enfant de tres ans. Mas aquí i aguèt tanben de complicacions.
 
La maire de Mélina Florès, que se trobava dins una residéncia de retirada, patís una malautiá pulmonara. “La directriz de l’establiment me recomandèt vivament de la recuperar”, çò conta Florès al mèdia montpelhierenc. Per tant, cabián dins un ostal de 100m2 Mélina Flores, son companh, sa maire, sa filha e sa felena. Una situacion qu’agradèt pas brica als proprietaris de l’apartament. “Aquelas gents devián pas venir en cò nòstre. L’arrendament èra per doas personas mas ara es una invasion”, çò dison los proprietaris a La Gazette de Montpellier que crenhián que l’infeccion del coronavirus lor arribèsse tant del costat de l’infirmièra coma de la maire. “Voliam pas aquò en cò nòstre”, çò afirman.
 
Fin finala, Mélina Florès a beneficiat d’un Airbnb gratuit e a degut reconduir sa maire a l’ostal de retirada. Son concubin es tornat demorar en cò dels parents.
 
Mentretant, los proprietaris del planpè ont demoravan Florès e son companh publicavan una anóncia de locacion l’endeman de l’embandiment.
 
Es pas lo primièr cop qu’una infirmièra es obligada d’abandonar son lotjament en plen estat d’urgéncia per la pandemia de la Covid-19. A Tolosa, una infirmièra foguèt tanben expulsada de son ostal fa qualques jorns per la mateissa rason que Mélina Florès. E i a mai de cases.
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

S'a ceat una istèria col·lectiva pels mejans de comunicacion e la premsa qu' a donat coma resultat personas qu' insultan a las altras, a tots mos a passa, trobar a un imbècil que te crida que non pots passetjar, o que se fica amb tu per què diu que no pots sortir de ca teva per no donar li a el lo grip. Eu voldriai ser alemanh o de la Gran Bretanha, que saben respectar als ciutadans e non los confinan coma s' estiguessen en una dictadura militar.

  • 5
  • 2
Maignial Galhac
1.

çò piéger, es que seran saique pas jamai jutjats aqueles miserables. Esperi m'enganar.

  • 9
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article