Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Lo pòble basco a festejat l’Aberri Eguna en confinament

Las cançons e las bandièras a las fenèstras e als balcons a remplaçat los recampaments politics e revendicatius de la fèsta nacionala del Bascoat

Coma cada dimenge de Pascas, los bascos an festejat lor fèsta nacionala, dicha Aberri Eguna. Mas ongan o an fach dins l’encastre de la crisi sanitària de la Covid-19 e, per tant, del confinament. La fèsta, doncas, los bascos l’an celebrada en cantant de las fenèstras e dels balcons estant.
 
Se de costuma l’Aberri Eguna es un jorn de fèsta, amb de recampaments politics e de manifestacions revendicativas, ongan la musica es estada la protagonista. Los balcons plens d’ikurriñas, çò es de drapèls nacionals bascos, lo mond an tanben fach de minutas de silenci en omenatge a las victimas de la Covid-19 e a las personas que trabalhan aquestes jorns expausats a la malautiá.

 

 
 
 
 abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

alan bd pau
2.

aberri eguna solidari tamben a pau biarn foto fb de libertat

  • 3
  • 0
FrancBardòu
1.

Longa vida al pòble basc, e partida nòstre cosin, e lo pòble mai ancian d'Euròpa !

  • 7
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article