Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Trump acusa l’OMS de l’espandiment de la Covid-19 e li retira lo finançament

Aquela decision afectarà las recèrcas sul vaccin e la distribucion de material sanitari per tota la planeta. Los Estats Units son ara l’endrech amb mai d’infeccions

Donald Trump a anonciat que los Estats Units retiraràn lor finançament a l’Organizacion Mondiala de la Santat (OMS)
Donald Trump a anonciat que los Estats Units retiraràn lor finançament a l’Organizacion Mondiala de la Santat (OMS) | @OANN
Lo president dels Estats Units, Donald Trump, a anonciat que los Estats Units retiraràn lor finançament a l’Organizacion Mondiala de la Santat (OMS) en l’acusant d’amagar l’avançada de la Covid-19. Trump a anonciat que revisarà l’argent destinat a l’organisme internacional en prenent en compte “lo ròtle de l’OMS dins las marridas administracion e gestion de la propagacion del coronavirus”.
 
Trump justifica sa decision en disent que del temps qu’el impausava de restriccions de viatge en China, al primièr moment de la pandemia, l’OMS “s’opausèt” a sas mesuras. “D’autras nacions e regions que seguiguèron las recomandacions de l’OMS e mantenguèron dobèrtas sas frontièras amb China an accelerat la pandemia dins tot lo Mond”, çò a dich.
 
L’apòrt dels Estats Units a l’OMS es lo pus naut de totes los païses, amb mai de 400 milions de dolars per an. Lo retirament del finançament afectarà las recèrcas sul vaccin de la Covid-19 e la distribucion de material sanitari per tota la planeta.
 
De mençonar que la gestion erratica que l’a facha l’administracion Trump de la pandemia a permés a la malautiá de s’estendre dins totes los Estats Units, qu’es lo país amb mai de personas infectadas, mai de 600 000, e son mòrtas mai de 26 000 personas.
 
 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
3.

Los EEUU no tenen sanitat publica, açò es ara a l'edat moderna, mas la sanitat seva està a l'edat antiga del temps dels romans. Efectivament alara i avia pas sanitat publica. Cresi que Trompeta qu' es pas retrassat mental, mas que o sembla, veu las causas e lo que fa dient aquestas colhonadas es far cortinas de fum per disimular davant lo mond lo ridicul qu' està fent en cinemascop. Mas el sap be que la sanitat a son país es una puta merda, e qu' en aquestas circunstància estan mostrant lo llautó,las braias, lo pumalhol, lo pandero o cul.

  • 2
  • 0
Maignial Galhac
2.

#1 I a una susmortalitat en Europa mentre que coneissèm aquela pandemia. Vòli plan creire a certas coincidencias, mas aquela es tròp gròssa.
https://www.euromomo.eu/index.html

  • 2
  • 0
papioli
1.

Qui a rason?
Jornalet que chausit totjorn lo vaccin coma lo messie que deu sauvar lo monde o ben los anti-vacins?
Qual credit acordar aus chifres de contaminats e de mòrts deguts au coronavirus quand l' òm sap que dins lo recensament i a dau monde que serian mòrts quand mesme d'una autra malaudia.
Qual credit accordat a l'OMS qu'a totjorn obeit aus merchands de medicaments et de vacins e a devalorisat totas las autras medecinas (per la planta, l'omeopatia, lo developament personel, a negligear las emocions, a considerat l'esser uman coma un objet).
Perque l'OMS deu totjorn sauvar lo monde? Podam pas laissar las gens se suenhar coma volan.
L'OMs es pas au servici de la santat mas dau capitalisme lo pus marit. La pandemia e la paur que son estadas artificialament creadas servan a catar l'efondrament economic dau monde e a instaurar la lei marciala au servici d' una dictatura tecnologica. E que dire dau complot que daus uns denonçan sur internet e que seria destinat emben los vacins e la tecnologia 5G a far diminuar la populacion mondiala?
Arrestam de creire au pair Nadau.

  • 0
  • 15

Escriu un comentari sus aqueste article