Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Casuda istorica del prètz del petròli estatsunidenc a de valors jos zèro dolar

Aquela casuda sens precedent l’entraïna l’absoluda manca de demanda, a un moment que practicament degun crompa pas pus de petròli

Casuda istorica del prètz del petròli estatsunidenc en plena crisi del coronavirus. Lo prètz del barril es arribat a son minim e quitament s’es situat jos zèro dolar en qualque moment.
 
Diluns passat, se clavava los contractes de crompa del petròli als Estats Units pel mes de mai. Dins aquela jornada, lo barril estatsunidenc passèt de 14 dolars per barril (qu’èra ja un prètz fòrça bas) a de valors negatius de -37,63, es a dire qu’en qualque moment se pagava qui ne crompava. Un fach inedit. Pels meses de junh o julhet lo barril es quotat a mai de 20 dolars.
 
Aquela casuda sens precedent l’a entraïnada l’absoluda manca de demanda, a un moment que practicament degun crompa pas pus de petròli.


 

 



abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Franc Bardòu
1.

Es curiós : a la pompa, a nosautres, non nos pagan per nos far crompar de petròli…

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article