Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Montpelhièr: contraròtle de polícia violent envèrs un benevòl del Socors Popular

Segon la Liga dels Dreches de l’Òme, lo benevòl foguèt insultat e malmenat fisicament pels policièrs, que li aurián “getat sos papièrs d’identitat per sòl, en li reprochant de rompre lo confinament”

Segon France Bleu, èran d’agents de la Polícia de las Frontièras
Segon France Bleu, èran d’agents de la Polícia de las Frontièras | Maxppp - Gilles Bader
Contunhan de se multiplicar las agressions e los abuses policièrs durant lo confinament. O raportàvem sus Jornalet fa qualques jorns. Ara France Bleu ven de raportar un contraròtle de polícia violent a Montpelhièr envèrs un benevòl del Socors Popular; l’incident aguèt luòc diluns passat, 20 d’abril.
 
Lo benevòl patiguèt un contraròtle musclat davant la gara de Sant Ròc e foguèt quitament verbalizat e mai son atestacion foguèsse en règla. Segon la Liga dels Dreches de l’Òme, lo benevòl, qu’aviá tota la documentacion que caliá per èsser ont èra, foguèt insultat e malmenat fisicament pels policièrs, que li aurián “getat sos papièrs d’identitat per sòl, en li reprochant de rompre lo confinament”.
 
La Liga dels Dreches de l’Òme rapòrta qu’un primièr policièr l’agarriguèt “verbalament, en li cridant e escopissent dessús”, e li getèt sos papièrs d’identitat per sòl en l’acusant de “rompre lo confinament”. Puèi, un de sos collègas lo butèt “tan violentament que tombèt endarrièr contra la ponhada d’una de las pòrtas d’intrada de la gara, ont se donèt un còp que li faguèt fòrça mal”. A mai, li notifiquèron una multa sens li donar ges de recebut. Segon France Bleu, èran d’agents de la Polícia de las Frontièras.
 
L’òme a fach sa denóncia a l’Inspeccion Generala de la Polícia Nacionala, a la Gendarmariá e al Procuraire de la Republica amb un certificat medical que demostrava una incapacitat de trabalhar de cinc jorns. A mai, demanda que se consulte los imatges de las camèras de susvelhança per refortir sa denóncia.
 
 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Sempre i a los que non se saben comportar, a La Bisbal dos monicipardals , en Rambo e En Bufalo Bill, un dels pegà una potada de karate a un nin negre, que lo podia aver matat o daissat paralitic per sempre. Mas l'Ajuntament pusleu los suspenguet de sou e de trebalhar. Aquí i a la diferencia que las forças policials tenguen un govern progresista o facha.

  • 2
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article