Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

L’ÒNU avertís d’una famina catastrofica “de proporcions biblicas”

Lo Programa Alimentari Mondial prevei qu’a la fin d’ongan i aurà mai de 250 milions de personas malnoiridas a causa de la pandemia de la Covid-19

| @ImedKhanfir
L’an 2020 pòt finir amb una famina catastrofica “de proporcions biblicas”, çò avertís l’ÒNU. Segon las estimacions fachas pel Programa Alimentari Mondial, a la fin d’ongan i aurà mai de 250 milions de personas malnoiridas a causa de la pandemia de la Covid-19, de las guèrras, dels conflictes politics e del cambiament climatic.
 
 
Una crida urgenta per finançar lo sistèma deprovesiment
 
Arunan, lo nombre de personas que patiguèron la fam passèt de 113 a 135 milions. Ara, segon aquelas donadas, se multiplicarà per dos. Per aquela rason, tant l’organizacion internacionala coma las organizacions umanitàrias fan una crida urgenta a enregar un plan per combatre aquela crisi. Avertisson que lo prètz del manjar pòt aumentar considerablament dins de païses que dependon de las importacions coma Iemèn, Siria, Sodan o la Republica Democratica de Còngo. De fach, s’estima qu’Africa serà totjorn lo continent mai afectat. Tanben Afganistan e Veneçuèla pòdon patir de problèmas grèus de manca de noiridura.
 
 
 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
4.

Las campanhas mal faitas com lo confinament que s'ha fait aquí, pot donar uns resultats orrorosos.

  • 1
  • 0
Occitan enrabiat Marselha
3.

Vergonha au se-disant Estat francés que pren pas lei mesuras necessàrias dins l'encastre d'aquela crisi de famina dei proporcions biblicas e que laissa crebar de la fam lei país en desvolopament, e òsca a la còla de Jornalet per nos informar sus lo subjècte e nos permetre de far pression a l'internacional per reglar lei problèmas coma aquò! Triplament òsca.

  • 2
  • 0
JC Dourdet
2.

Vergonha aus país occidentaus que migran nonmàs per lor embonilh e aus mèdias que ne'n parlan jamai, mercés a Jornalet de zo far saubre, qu'es intolerable que l'àia de la gent que creban de fam quand vesetz la subreproduccion de minjalha chas nos e tot lo degalh que l'i a pertant.

  • 6
  • 0
Guilhabert de Castres Montsegur
1.

L’ÒNU avertís d’una famina catastrofica “de proporcions biblicas” ? Ne poiràn aital mercejar lor dieu biblic…

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article