Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lucia Rolet sus Òc Tèle: “L’embarrament qu’ajudèc hòrt a héser víver la lenga occitana dens las familhas”

L’ensenhaira rapòrta qu’ara los parents qu’an d’enfants escolarizats en occitan an agut mai de léser d’aprene e de ne seguir l’escolaritat

#OCMobilizacion es una emission d’Òc Tèle que prepausa, pendent lo confinament, de pichons reportatges sus la mobilizacion dels occitanofòns durant aquel periòde d’embarrament, mai que mai sus Internet, per far viure la lenga. Per ara, a fach uèch emissions que nos an mòstrat de tèmas subreinteressants.
 
De soslinhar la darrièra emission ont l’ensenhaira Lucia Rolet qu’al delà de contar son prètzfach coma ensenhaira d’occitan durant lo confinament presenta Lagastina, un blòg de material pedagogic per las classas bilingüas, Calandreta o d’immersion en occitan, que conten un fum de material pedagogic sus l’ensenhament de l’occitan amb plusors rubricas, traduccions, articles, sequéncias de trabalh, material pels ensenhaires, fichas de vocabulari pels agents territorials de las escòlas mairalas e pels parents dels escolans, cançons, comptinas, etc.
 
Rolet explica que durant l’embarrament i a agut una demanda fòrta que l’a menada a bastir mai de material, e tanben a prepausat de lecturas d’albums cada setmana en dirècte sus la pagina Facebook de Lagastina e sus sa cadena YouTube.
 
Rolet explica que los parents qu’an d’enfants en Calandreta, en classa bilingüa o en inmersion an agut mai de léser d’aprene e de seguir l’escolaritat en occitan de lors enfants “e aquí qu’an ajut lo moment per poder descobrir eths tanben la lenga” e en consequéncia li an demandat de material. Per tot aquò, “l’embarrament qu’ajudèc hòrt a héser víver la lenga occitana dens las familhas”, çò assegura Lucia Rolet.

 

D’agachar sus Òc Tèle

abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Una bona animadora de la nostra lenga, que sap aprofitar los mal moments per recuperar la lengo. Bravo !

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article