Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

De cases de coronavirus en Alsàcia dempuèi novembre?

An confirmat un cas de Covid-19 lo 2 de decembre e sembla que n'i auriá agut d'autres lo 16 de novembre

Kolmer (Alsàcia)
Kolmer (Alsàcia)
L’estat francés a confirmat que i aguèt un primièr cas de Covid-19 lo 2 de decembre. Fa qualques jorns, lo doctor Yves Cohen, cap dels suènhs intensius dels espitals Avicenne e Jean Verdier, dins la banlèga de París, explicava que l’espital Jean Verdier aviá tractat un infectat per la malautiá lo 27 de decembre, quatre jorns abans que China raportèsse a l’ÒMS la malautiá a Wuhan.
 
 
Lo 2 de decembre
 
Dijòus, France TV raportava que lo 2 de decembre un pacient èra espitalizat a Kolmer (Alsàcia) per una infeccion respiratòria e que las analisis posterioras avián desvelat que patissiá la Covid-19. Aquel pacient, un òme de 57 ans, passèt una setmana a l’espital e ara se tròba en bon estat de santat. Mas se sap pas cossí agantèt lo virus.
 
A mai, se sospiècha que los primièrs dos cases de coronavirus foguèsson los 16 e 17 de novembre. D’efièch, la China expliquèt que lo primièr infectat qu’aviá trobat ela èra justament, del 17 de novembre.
 
 
Lo 16 de novembre?
 
Ara, aquel meteis espital privat de Kolmer a analisat 2456 escanèrs toracics realizats entre novembre e abril sus de pacients de diferentas patologias. Segon aquelas analisis, aurián trobat de cases que poirián èsser restacats al darrièr coronavirus tre lo 16 de novembre, çò rapòrta Le Parisien.

 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Ara lo que cal es trobar una vacuna e un remei per atacar lo virus, coneisser per on se propaga (e ausit dire qu' en los metalls es conserva mai temps viu), e ja arribarà lo temps d' investigar on foguet que apareguet per primiera vagada, e per quina rason.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article