Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Estats Units: indignacion pel crime racista de Breonna Taylor

Dos meses après que de policièrs la tuèsson, las autoritats demandan la revision de l’enquèsta policièra

Contunha l’indignacion als Estats Units per un enen omicidi racista comés per de policièrs lo 13 de març passat. Dos meses après, los procuraires locals, estatals e federals demandan de revisar l’enquèsta policièra, çò rapòrta The New York Times.
 
La victima es Breonna Taylor, una ambulancièra afroamericana de 26 ans. Durant una perquisicion “erronèa” los policièrs li tirèron uèch balas mentre que dormiá amb son calinhaire dins son apartament a Louisville (Kentucky). Avián enfonsat la pòrta sens la prevenir, dins l’encastre d’un avís de recèrca erronèu que concerniá un suspècte que demorava pas pus dins l’immòble e qu’èra ja estat detengut.
 
Lo governaire de l’estat de Kentucky, Andy Besehar, a dich que l’enquèsta facha per la polícia es “inquietanta” en tot assegurar que lo public o deuriá saber tot. Es atal qu’a demandat als procuraires de l’estat, de la vila e dels Estats Units que revisen l’enquèsta “per assegurar que se farà justícia dins un moment que plusors son chepicats que la justícia siá pas òrba”.
 
Segon lo rapòrt de la polícia de Louisville, lo calinhaire de la victima aviá tirat sus la camba d’un policièr. Ara el es acusat d’intentar assassinar un policièr. Son avocat assegura que l’òme sabiá pas que los qu’intrèron a l’ostal foguèsson de policièrs.
 
Segon los testimoniatges dels vesins, los agents s’identifiquèron pas coma policièrs.
 
La maire de Breonna Taylor, Tamika Palmer, a fach sa denóncia contra tres policièrs de Louisville, en los acusar d’aver tuat sa filha. Demest los avocats que la representan se tròba Benjamin Crum, que representa tanben la familha d’Ahmmaud Arbery, un jove negre de 25 ans assassinat en febièr passat per dos òmes. Un crime enregistrat en vidèo.
 
 
 
 
 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

Es la policia dels estats americans, coma la Federal la mai violenta e assassina qu'existeis, e no té res a veire amb las policias del paisos democratics.

  • 1
  • 0
Peter Tosh
1.

Get up, stand up, stand up for yours rights ! Get up, stand up, don't give up the figth !

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article