Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Madrid: indignacion contra la permissivitat envèrs las manifestacions ultradrechistas

Lo non-respècte de las mesuras de seguretat an alertat plusors ciutadans. Lo laxisme de la polícia a indignat la societat

| Carmen Suárez
Environ un centenat de personas an manifestat mai d’un còp dins un quartièr ric de Madrid contra lo confinament, en seguida de la crida de l’ultradrecha.
 
Durant los acamps, los manifestants an demandat lo retirament del confinament e la demission del president del govèrn espanhòl, Pedro Sánchez. Lo partit ultradrechista Vox, qu’es a l’origina d’aquelas manifestacions, a cridat a una marcha en veituras pel 23 de mai.
 
Aquelas manifestacions, fachas sens mesuras de seguretat, an descadenat la paur a Madrid, qu’es una de las zònas del Mond amb mai de propagacion de la Covid-19. En mai d’aquò, l’indignacion ciutadana se pòt veire suls rets socials ont fòrça gents denóncian lo laxisme de la polícia.
 
 
 
 
 
 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
3.

En España, el franquismo campa a sus anchas.
Mentretant, de republicans democratas son en preson.

  • 0
  • 0
francesc palma
2.

Lo PP e l'altra extrema dreta son l'anti logica, primier disen que Peire Sanchís era lo responsable d'aver assassinat a las victimas, e que avia preferit l'economia que la salut. Ara diuen que volen sortir de la fase zero per l'economia, quan es Madrid on i a mai de victimas. Una colha de folhs e retrassat mentals dirigits per Pau Casado Maridat entre d'altres.

  • 3
  • 0
Guilhèm de Peitièu
1.

Franco Mal se passeja…

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article