Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

Brasil: demissiona lo segond ministre de la Santat en l’espaci d’un mes

Los ministres de la santat demissionan per discordàncias amb lo president, Jair Bolsonaro, en çò que tanh a las mesuras per afrontar la pandemia de la Covid-19

Lo ministre de la Santat de Brasil, Nelson Teich, anoncièt divendres sa demission, mens d’un mes après sa nominacion. La demission arriba en seguida d’una seguida de desacòrdis amb lo president, Jair Bolsonaro, en çò que tanh a las mesuras per afrontar la pandemia de la Covid-19.
 
Teich prenguèt possession lo 17 d’abril per remplaçar Luiz Henrique Mandetta, qu’aviá ja renonciat justament per sas discordàncias amb Bolsonaro. Lo president brasilièr quita pas de mesestimar las repercussions del coronavirus e sos partisans an quitament agressat verbalament lo personal de santat.
 
De la meteissa manièra que Mandetta, Teich a divergit tanben amb lo president sus las mesuras d’isolament social. A mai, lo ministre demissionari partejava pas las tèsis de Bolsonaro sus l’usatge de la cloroquina per tractar lo virus, sus l’espandiment de las activitats essencialas.
 
Brasil es ja lo seisen país pus afectat del Mond per la pandemia, amb mai de 200 000 infeccions confirmadas e gaireben 14 000 mòrts.

 

 

 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Bossonarro es un avar que non vol gastar diners publics, es pensa que son solament pels rics. Lo sieu deu son los diners, mas que vagi alerta.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article