Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Brussèlas: de professionals de la santat an virat l’esquina a la primièra ministra

Revendican dempuèi qualques meses una revalorizacion de lor trabalh, sustot pels infirmièrs

Li an virat l’esquina. Es atal que lo personal de santat de l’espital Saint Pierre de Brussèlas a recebut la primièra ministra de Belgica, Sophie Wilmès. Los professionals son sortits de l’edifici e an fach un corredor uman a l’entorn de la veitura, mas pas per li rendre omenatge. Al contrari, quand la veitura es passada li an virat l’esquina.
 
Los professionals sanitaris revendican dempuèi qualques meses una revalorizacion de lor trabalh, sustot pels infirmièrs. A mai, protèstan tanben contra un decret que permet d’embauchar de personal non qualificat per far los infirmièrs.
 
La primièra ministra a respondut sus Twitter en afirmant que durant las 40 minutas que passèt dins l’espital parlèt amb lo personal sens escartar cap de subjècte.
 
Los professionals sanitaris bèlgas, coma los de pertot, fan un prètzfach eroïc e un esfòrç titanenc per combatre la pandemia de la Covid-19. Dins aquel estat lo nombre de mòrts per la Covid-19 es fòrça naut, son mai de 9000, çò que fa un taus de 780 mòrts per milion d’abitants, superior al d’Espanha (591) e al d’Itàlia (528).
 
 
 
 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Black Blòc Joe
1.

Magnific !

  • 6
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article