Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

Lo Congrès Permanent de la Lenga Occitana ven de publicar son còrpus lingüistic

An mes en linha una interfàcia que permet de consultar lo larg còrpus de tèxt e d'àudio en filtrant per mots de recèrca e varietat occitana

Lo Congrès Permanent de la Lenga Occitana (CPLO) ven de metre en linha un nòu esplech per consultar sos còrpus, aitant de tèxt coma d'àudio, que se pòt filtrar per varietat occitana, en cercant mai d’una forma d'un o de mai d’un mot, e en utilizant d'expressions regularas.
 
Dins son prètzfach d'elaboracion d'espleches de tractament automatic de la lenga, de diccionaris en linha, de terminologias, de fraseologias e quitament d’un traductor automatic, lo CPLO emplega un còrpus lingüistic fòrça larg qu'ara a mes a la posita del public en tot i ajustar una interfàcia per lo consultar, tant lo de tèxt coma lo d'àudio.
 
Per consultar aquel fons cal anar sul sit corpus.locongres.com.
 
Après mai de uèch ans de publicacion jornadièra en occitan, Jornalet a desvolopat un còrpus enòrme que tanben es mes a la disposicion del CPLO e de totas las entitats que lo demandarián. Lo podèm fornir, se cal, cada jorn mes a jorn.

 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Aura
3.

#2 Non, es normal. Los otisses de consultacion de còrpus afichan de frasas, pas de tèxtes complets.
Es una question de dreits. Afichar una frasa relèva del dreit de citacion e es permés. Afichar de tèxtes complets relèva del dreit d'autor e necessita d'autorizacions dels autors e dels editors.
En mai, la tòca d'un còrpus es de veire cossí de mots s'emplegan en contèxte. Pas d'obténer de tèxtes complets.
Espèri que soi pro clara.

  • 7
  • 0
O
2.

Ai cercat de mots per aver de tèxtes mas tròbi que de tròces de frasas amb lo mot cercat dintre. Me soi enganat?

  • 1
  • 0
Franc Bardòu
1.

Sos còrpus, aitant de tèxt coma d'àudio, que se pòt filtrar per varietat occitana ? Un musèu etnografic de las tradicions popuralas, donc ?

  • 7
  • 13

Escriu un comentari sus aqueste article