Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaBearnPalés

Libertat manifèsta sa solidaritat envèrs Patxi Ruiz, presonièr basco en cauma de la fam

De manifestacions a Baiona e Pampalona e una vintena d’autres caumaires an tanben sostengut las revendicacions de metre fin a la dispersion dels presonièrs bascos

Pau
Pau | Libertat!
Aperaquí 300 personas manifestèron dissabte passat a Baiona per exprimir lor solidaritat envèrs lo presonièr basco Patxi Ruiz, que se tròba en cauma de la fam dempuèi l’11 de mai passat. Mentretant, a Pau, un desenat de militants de Libertat se recampavan amb la meteissa revendicacion davant lo consolat d’Espanha. Los activistas bearneses exigiguèron “la fin de las persecucions que pateish de las parts de l’administracion penitenciària e l’apressada deus presoèrs e presoèras politic deu son lòc de residéncia”, çò rapòrta Occitània Arroja.
 
En Bascoat qualques centenats de personas manifestèron a Pampalona, en tot èsser atacats per la polícia.
 
Las revendicacions del presonièr caumaire, que se tròba dins una preson de Múrcia, a qualques 700 quilomètres de Pampalona, son de denonciar de maltractaments e de demandar que los presonièrs bascos sián encarcerats en Bascoat.
 
Un vintenat de presonièrs e èx-presonièrs politics, mai que mai bascos e catalans, se son tanben declarats en cauma de la fam en sosten amb las revendicacions de Ruiz.
 
 

 

 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Black Blòc Joe
1.

Euskal presoak etxera, los preisonièrs basques a l'ostal !

  • 10
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article