Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

Lo ministèri public de París a dobèrt una enquista preliminara sus la gestion de la crisi sanitària

A recebut una quarantena de denóncias contra lo govèrn francés que las an depausadas sustot de parents de victimas de la covid-19 e d’associacions professionalas

La majoritat de las denóncias pertòcan lo director general de la santat, Jérôme Salomon
La majoritat de las denóncias pertòcan lo director general de la santat, Jérôme Salomon | Geoffroy Van Der Hasselt / Reuters
Lo ministèri public (“parquet”) de París a dobèrt una enquista preliminara contra lo govèrn francés per la gestion sanitària del coronavirus 2019, çò rapòrta Le Monde. Es la seguida de la quarantena de denóncias recebudas pendent lo confinament que las an depausadas sustot de parents de victimas de la covid-19 e d’associacions professionalas. La majoritat d’aquelas denóncias pertòcan lo director general de la santat, Jérôme Salomon, lo sistèma de santat publica, l’administracion de las presons e lo Ministèri del Trabalh. L’enquista cèrca principalament los delictes de “mesa en perilh de la vida dels autres”, d’“omicidis e de nafraduras involontàrias” e de “non-assisténcia a persona en perilh”.
 
Lo president Emmanuel Macron, pr’amor de sa foncion e de la Constitucion, a l’immunitat e pòt pas èsser mes en examen. Totun, si que se pòt examinar los ministres e los nauts responsables del govèrn.
 
Ça que la, lo procuraire Rémy Heitz a explicat a France Press que la tòca es de verificar s’i a agut qualque delicte dels responsables governamentals, qu’en cas qu’existiscan d’infraccions penalas, es probable que sián involontàrias, e que se poirián punir solament en cas d’imprudéncias o de negligéncias demostradas.





abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
1.

"Et je m'en réjouis!", coma quita pas de dire l'impetrant que nos a daurada la pilula pendent tres meses..
Aquel amòrri èra del ministèri de santat de la Touraine que daissèt perir las mascas que se gardavan en cas d'epidèmia.
Lo capitani Dreyfus, qu'es un de sos aujòls, se deu virar, vira-revira, dins sa tomba d'aver de descendents aital!

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article