Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Alemanha entamena un plan de chòc per combatre l’extrèma drecha dins las Fòrças Especialas de l’Armada

Una de las companhiás serà dissòuta e la rèsta serà reformada e susvelhada

| Welt
La ministra alemanda de la defensa, Annegret Kramp-Karrenbauer, a anonciat un plan de chòc per combatre l’extrèma drecha dins las Fòrças Especialas de l’Armada (KSK). Una de las mesuras que se prendrà es la dissolucion d’una de las doas companhiás en activitat.
 
Lo darrièr incident que toquèt las KSK aguèt luòc lo mes de mai passat, quand s’arrestèt un de sos membres qu’aviá amagat d’explosius, d’armas e de municions dins son jardin. Una part d’aquel material l’aviá sostrach a l’armada. A mai, aviá d’objèctes d’enaurament del nazisme.
 
Segon Kramp-Karrenbauer, la part de las Fòrças Especialas que serà pas dissòuta serà somesa a una reforma draconiana e plan susvelhada. La ministra se resèrva l’aplicacion d’autras mesuras, sens escartar la dissolucion e la reconstitucion totala del còrs.
 
Kramp-Karrenbauer a assabentat la Comission de Defensa del parlament de son intencion, fruch de deliberacions amb un grop de trabalh constituit en mai passat per aviar una “analisi estructurala” de las KSK.
 
Aquelas fòrças d’elèit de l’armada, environ 1400 soldats, se son trobadas implicadas dins las darrièras annadas en plusors escàndols restacats a la presumida integracion de divèrses membres dins de cellulas d’ideologia ultradrechista.
 
Un d’aqueles membres, conegut amb l’escais d’Annibal, dirigissiá un ret descobèrt en 2017 e integrat en granda part per de militars e policièrs, qu’amontonavan de municions e d’armas que devián èsser prèstas, çò sembla, dins una futura guèrra civila. Segon d’enquistas de cèrts mèdias alemands, qualques unas d’aquelas cellulas avián quitament planificat d’atacas contra d’elegits e de figuras de la vida publica.

 
 
 
 
 
 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
3.

Ja Hitler trabalhava com a un acusador acueta de l'exercit alemanh,e junt amb la policia e lo gran capital conseguí l'ajuda que necessitava per granhar las eleccions o melhor dit far lo cop d'estat. Es atal amics, e quan entraren los ianquos no feren neteja de nazis e a vagades los posavan a locs importants dins l'exercit americon.

  • 2
  • 0
Pascau
2.

Supèr article! Mercés!

  • 12
  • 2
Franc Bardòu
1.

E per çò que n'es dels ultradreitistas apartenent manifèstament a las fòrças de "manten de l'òrdre" establit, en França, an pensat tanben a préner mesuras de las draconianas ? Cal dire que l'òrdre establit non se manten mai que mercés a aquelas fòrças ; alavètz, risca d'èsser plan mai complicat de n'esprugar la pèsta bruna.

  • 12
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article