Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaBearnPaís deus Luis

Buròs: un païsan agarrit per un vesin que suportava pas lo bruch del tractor

Es totjorn que mai abitual en Occitània que de novèls abitants de la campanha se planhen de l’ambient sonòr de la ruralitat, mas dins aqueste cas lo neorural a passat l’òsca

Dimenge 21 de junh, a 20h, un païsan de Buròs (País deus Luis) foguèt atacat per un abitant de la comuna que suportava pas lo bruch del tractor. L’agressor faguèt irrupcion dins la gabina del tractor e li donèt cinc còps de ponh, abans que l’intervencion d’un vesin metèsse fin a l’alteracion. L’agricultor bearnés depausèt una denóncia a la gendarmariá qu’a dobèrt una enquista.
 
L’assalhidor es un nòu abitant de Buròs. Abituat a demorar en vila, es pas acostumat al sons de la campanha. De fach, es totjorn que mai abitual en Occitània que de novèls abitants de la campanha se planhen de l’ambient sonòr de la ruralitat, mas dins aqueste cas, lo neorural de Buròs a passat l’òsca.
 
Per aquela rason, Libertat a manifestat son sosten a l’agricultor bearnés e demanda que s’arrèste las atacas creissentas que las patisson los païsans del país.

De fach, fart d’aqueles planhs neorurals que suportan pas lo cant del gal, las lairadas dels cans, las campanas de la glèisa, las bramadas o las esquilas de las vacas lo cònsol màger de Gajac (Vasadés) demanèt d’inscriure los bruches de la campanha dins lo patrimòni immaterial de l’UNÈSCO.
 

 

 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Reinat TOSCANO LO VAU
4.

Ai una cigala polida sus lo mieu cerier. Basta que degun mi vengue rompre lo morre per aquò!

  • 0
  • 0
Toni petra, mallorca
3.

Molt ben dit, al camp hi ha renou i qui no el vulgui doncs que no vingui

  • 3
  • 0
francesc palma
2.

Los vielhs retirats parisiens los agrada pas las molestias que a cop ten la vida en lo camp. Mas lo qu'an de far es partir cap a lo Nord que ninguen los a dit que vengesson.

  • 5
  • 0
benedit pau
1.

jo qu'ei deja avut l'envelha de trucar sus un agricultor qui sulfatava saloperias , espandèr merdas d'elevatge industriau e mau tractava lo bestia e on que sia ! si ei un paisan bon que hicarei los gants.

  • 7
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article