Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc Bas

Inedit naut nombre de reüssidas al bachelierat en Bas Lengadòc

Dins l’acadèmia de Montpelhièr lo diplòma l’an obtengut lo 95,7% dels liceans. En Aude lo taus general de reüssida es d’un 99%

| INDEPENDANT / BOYER CLAUDE
Dins la circonscripcion escolara de Montpelhièr lo nombre de reüssidas al bachelierat 2020 es del 95,7%, un recòrd inausit. Aquela donada es encara mai frapanta dins lo departament d’Aude amb un 99% de reüssida en general, çò rapòrta L’Indépendant en tot publicar los resultats detalhats per filièras.
 
Aqueles resultats inedits an provocat de criticas sus la valor del diplòma obtengut mas egalament suscitat de crenhenças sus la capacitat de l’ensenhament superior a absorbir a la rintrada venenta un nombre jamai vist de bachelièrs.

 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Franc Bardòu
2.

Aqueles resultats inedits an provocat de criticas sus la valor del diplòma obtengut mas egalament suscitat de crenhenças sus la capacitat de l’ensenhament superior a absorbir a la rintrada venenta un nombre jamai vist de bachelièrs. En supausant que lo nivèl siá justificat, venion d'autras questions : dins aquesta generacion, qui aceptarà las foncions generalament reservadas a las gents sense diplòmi ? Subre quin critèri ? Segon quin procediment (politic e social ) ? Aiçò que risca de far créisser encara mai espectaclosament lo nombre de de gents subrediplomadas, emplegadas luènh en dejós de son nivèl de qualificacion, pagadas en dejós de çò que pensan meritar, e donc dolentament frustradas per una societat que lor semblarà de mai en mai inèpta, injusta e dessenada. Tot lo problèma de las inegalitat socialas risca de se renfortir en seguida d'aqueste punt… Las difenréncias de diplòmi passèron per justificar un temps las inegalitats socialas. Ara, aqueste illusion a quitat de fonccionar, e l'òli s'escalfa dins l'ola…

  • 15
  • 0
Pierre LACHAUD
1.

En 1968, ai passat lo bac; l'ai 'gut. L'òm a dich que quò era un bac devalorisa.
La question que me tartufava a l'epòca era de me damandar çò que faria de tot ço qu'avia aprengut a l'escòla.
L'òm apren a l'escòla de mai en mai mas dins lo mens en mens ms pas totjorn çò que faudria per far una vita equilibrada. Nos aprenan a esser daus esclaus, a obeir e nos fan comprener que çò que l'escòla ensenha es la vertat absoluda.

  • 8
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article