Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Nantas: privilegiada l’ipotèsi criminala de l’incendi de la catedrala

Segon los pompièrs, lo fuòc, qu’a destruch las bancariás, l’òrgue e de veirials del sègle XVI, partiguèt de tres luòcs desparièrs

| EFE
La catedrala de Sant Pèire e Sant Pau de la vila bretona de Nantas patiguèt dissabte un incendi que ne cremèt mai que mai l’interior. Los imatges del fuòc virèron lèu sus totes los rets socials.
 
Los damatges pus importants son la consòla de l’òrgue del còr e las bancariás de fusta. Tanben de veirials del sègle XVI son destruches.
 
Se sap pas encara l’origina del fuòc mas lo procuraire a privilegiat l’ipotèsi criminala. Segon los pompièrs, i auriá tres ponches de partença del fuòc, un al nivèl del grand òrgue e dos a drecha e a esquèrra de la nau, çò rapòrta France Bleu.
 
Es pas lo primièr còp que la catedrala de la vila bretona patís de damatges. Pendent la Segonda Guèrra Mondiala foguèt parcialament destrucha, e en 1972 un autre incendi ne destruguèt totalament lo tet.

 
En gàrdia a vista un suspècte
 
Dins la tantossada, detenguèron e placèron en gàrdia a vista un òme de 39 ans albergat per la diocèsi. De ciutadanatge rwandés, èra encargat de barrar la catedrala divendres 17 de julhet de ser. I auriá d’incoeréncias dins lo raconte de son emplec de temps.

 
 
 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Abram Auvèrnha
2.

L'estat diguèt de sèga que preniá en charja lo radobament de la catedrala ! Mas ente son passadas las societats de seguranças ? A ieu me pareis franc curiós que las glhèisas siajan pas garantidas còntra las riscas... Cresètz pas ???

  • 3
  • 0
Mèfi!
1.

*rwandés > rOandés
w es una letra estrangiera a l'alfabet occitan d'utilizar lo mens possible

  • 5
  • 5

Escriu un comentari sus aqueste article