Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Golfuèg: la centrala nucleara arrèsta un reactor pr’amor de la calor

La refrigeracion dels reactors calfa l’aiga del flume, çò que ne poiriá damatjar la fauna e la flòra

La centrala nucleara de Golfuèg (Sèrras d’Agenés) arrestèt divendres passat son segond reactor a causa de la fòrta calor
La centrala nucleara de Golfuèg (Sèrras d’Agenés) arrestèt divendres passat son segond reactor a causa de la fòrta calor | Jack_ma
La centrala nucleara de Golfuèg (Sèrras d’Agenés) arrestèt divendres passat son segond reactor a causa de la fòrta calor. “Aqueste matin, la temperatura de l’aiga de Garona èra superiora a las previsions de Météo-France, e doncas avèm decidit d’arrestar lo segond reactor de la centrala per prevencion”, çò diguèt lo pòrtavotz d’Electricitat de França, segon Les Echos.
 
Las nuclearas se servisson de l’aiga dels flumes o de la mar per refregir lors unitats de produccion. Aquela aiga torna puèi al flume pus cauda. Quand la temperatura de l’aiga presa despassa los 28oC, aquela operacion damatjariá la fauna e la flòra del flume.

 

 
 
 


abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Franc Bardòu
2.

Lo solet mejan de salvar la planèta es de baissar la consomacion e notadament la consomacion energetica.

  • 9
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article