Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Esclarmonda de Perelha de Raimonda Tricoire, enfin disponible en occitan

L’istòria se debana dins lo comtat de Fois en 1209, un territòri que resistís a l’invasion après que las armadas dels barons de França an ocupat Lengadòc

Lo roman Esclarmonda de Perelha de Raimonda Tricoire es ara disponibla en occitan. Aquel roman istoric de tria entre amor impossible, resisténcia a l’envasidor e mistèris venguts de la nuèch dels tempses, inspirat de la lucha dels occitans fàcia a la Crosada, es ara disponible en occitan gràcias a una traduccion de Sèrgi Viaule. Es publicat per las Edicions dels Regionalismes e se pòt crompar en linha. L’òbra originala en francés, publicada en 1968, es de mal trobar.
 
L’istòria se debana dins lo comtat de Fois en 1209, un territòri que resistís a l’invasion après que las armadas dels barons de França an ocupat Lengadòc.
 
Raimonda Tricoire (1899-1994) èra una escrivana occitana nascuda e mòrta a Dun (País d’Òlmes). Escriguèt mai d'un roman en francés, mas tanben publiquèt de poesias, contes e cronicas en occitan dins mai d’una revista.
 
 
 
 
 
TRICOIRE, Raimonda. Esclarmonda de Perelha. Edicions dels Regionalismes, 2020. 146 paginas. 16,55 èuros.
 


 



abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Miqueu Pujol aurelhan 65
2.

Ua bona novèla au mens !

  • 0
  • 0
Reinat TOSCANO LO VAU
1.

13,75 euros, d'après la 4a de cubèrta...

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article