Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Russia: l’opausant Alexei Navalni espitalizat en seguida d’un empoisonament presumit

Segon sa pòrtavotz, se tròba dins lo còma e son estat de santat es grèu

L’opausant rus Alexei Navalni es espitalizat en Siberia en seguida d’un cas d’empoisonament presumit, çò a raportat sa pòrtavotz Kira Iarmish. A l’ora d’ara se tròba dins lo còma e son estat de santat es grèu. Iarmish contèt ièr sus Twitter que, mentre que tornava en avion de Moscòu, comencèt de se sentir mal e l’avion deguèt far un aterratge d’emergéncia a Omsk.
 
“Supausam qu’Alexei es estat empoisonat amb qualque substància mesclada a son tè, qu’a begut res mai uèi de matin”, çò explicava la pòrtavotz. Ara la polícia russa es a enquistar sus l’intoxicacion e lo cafè de l’aeropòrt de Tomsk, ont Navalni prenguèt son tè abans de prene l’avion.
 
Fa un an, foguèt espitalizat per una allergia mentre qu’èra en preson. Alavetz, sa portavotz expausèt ja la paur de l’empoisonament car Navalni aviá pas jamai agut cap de reaccion allergica.
 
A aquel moment, Navalni e mai un milièr de personas foguèron encarcerats pendent un mes per aver promogut una manifestacion dins la quala aperaquí 20 000 personas avián protestat perque lo conselh electoral rus aviá enebit divèrsas candidaturas d’oposicion a las eleccions al parlament. Tanben en 2017 l’avián arrestat a el e un centenat de manifestants que denónciavan la corrupcion del Kremlin.
 
Alexei Navalni es un activista anticorrupcion conegut. Es vengut l’opausant pus critic e ferme a Vladimir Putin. L’an arrestat mai d’un còp per sa dissidéncia politica e sa militància.



 
 
 
 

Etiquetas

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Escriu un comentari sus aqueste article