Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Carles Puigdemont, Clara Ponsatí e Toni Comín en Catalonha Nòrd

Los elegits catalans en exili participèron dijòus passat a la manifestacion que se ten cada setmana amb lo nom d’“Ora de la solidaritat”

Lo president de la Generalitat de Catalonha en exili, Carles Puigdemont, e sos ministres en exili Clara Ponsatí e Toni Comín, an participat aqueste dijòus passat a la manifestacion que se ten cada dijòus en Catalonha Nòrd per protestar contra la situacion dels independentistas catalans exiliats o encarcerats. L’eveniment se teniá de costuma a Perpinhan, davant lo Castelhet, mas aquesta setmana se faguèt davant la Maternitat d’Elna, un endrech mai que simbolic pels refugiats de la guèrra d’Espanha a partir de 1939. Desenant, la manifestacion se tendrà cada setmana fòra de Perpinhan.
 
Puigdemont, Comín e Ponsatí foguèron acompanhats per qualques personalitats, coma lo cònsol màger d’Elna, lo vicepresident del parlament de Catalonha, e lo director de l’Ostal de la Generalitat a Perpinhan.


 

 

“Afrontament intelligent” amb l’estat que vòl pas negociar

L’endeman, Puigdemont prononcièt una conferéncia a Prada de Conflent ont remarquèt l’enòrma repression que l'a exercida l’estat espanhòl sens èsser capable de desactivar l’independentisme. Dins aquel sens, assegurèt que lo “vejaire realista” èra l’uniteralitat e un “afrontament intelligent” amb l’estat, qu’a demostrat que vòl pas negociar.

 

 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Franc Bardòu
3.

#2 Regne ?!. La Republica democratica de Guardamar, la pòdes far montar fins al nòrd de Gueret de Lemosin, se vòles. Mas tos reis, garda-te los ont voldràs, penjats a las palmas d'Elx…

  • 12
  • 2
carles xàtiva PAÏSOS VALENCIANS
2.

catalunya nord? mes bé ES DEU DIR "Regne nord de València"

  • 2
  • 22
Pirolet
1.

Benvinguts a casa vostra !

  • 18
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article