Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaVal d'Aran

Val d’Aran: contraròtles d’accès als espacis naturals pus visitats

D’agents del Conselh General plaçan de barralhas per evitar l’accès en veitura als endreches subresaturats de toristas

| Conselh Generau d\'Aran
La Val d’Aran aculhís aqueste estiu fòrça mai vesitaires que d’abitud fins al ponch que lo Conselh General d’Aran a degut contrarotlar los accèsses e lo nombre de vesitaires dels espacis naturals mai frequentats. Las zònas limits son los paratges de l’Artiga de Lin, la Bassa d’Oles, Varradòs, Aiguamòg e lo vilatge de Bausen. Dins aqueles endreches, quand los pargatges son plens, d’agents del Conselh General plaçan de barralhas per empachar l’accès en veitura.
 
Aquelas mesuras an favorit lo sector dels taxis. Per exemple, al barratge d’Aiguamòg trabalhan sèt veïculs de 9h a 15h sens relambi.
 
A mai, dins la val de Varradòs e los Banhs de Tredòs lo govèrn aranés es a trabalhar sus un projècte de comptabilizacion electronica de veïculs amb de senhals qu’indiquen la disponibilitat dels pargatges. Aqueste sistèma l’establís la societat aranesa d’engenhariá Arantec, coneguda per son projècte pionièr de contraròtle de las crescudas de Garona per evitar los aigats.
 
 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article