Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaVal d'AranCastièro

L’IEA-AALO ven de publicar sa Gramatica der occitan aranés

Sa publicacion es la cima d’un desenat d’òbras de nòrma lingüistica. Desenant, l’institucion se consagrarà a las metre a jorn

| Institut d’Estudis Aranesi-Acadèmia aranesa dera lengua occitana
L’Institut d’Estudis Araneses-Academia Aranesa de la Lenga Occitana (IEA-AALO) ven de publicar sa Gramatica der occitan aranés, una òbra de 160 paginas elaborada pendent quatre ans de trabalh, amb la participacion de mai de vint especialistas. “Damb aguesta òbra era Acadèmia complète era definicion basica der aranés coma varianta dera lengua occitana”, çò ditz lo comunicat de l’IEA-AALO.
 
L’institucion aranesa a publicat dètz òbras de nòrma lingüistica dont tanben una gramatica de l’occitan estandard, un diccionari aranés, un conjugador e divèrses lexics tematics. Desenant, l’IEA-AALO se vòl consagrar a completar e actualizar totas aquelas publicacions “en tot partir dera consideracion der aranés coma ua lengua viua e coma mòstra dera lengua occitana”.
 
A causa de la crisi sanitària de la covid-19, la presentacion publica d’aquela gramatica se farà telematicament dins las setmanas avenidoiras. Aquela presentacion assabentarà tanben del projècte lingüistic de l’IEA-AALO.
 
 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Franc Bardòu
5.

#4 Mas politicament e societalament : TOT…

  • 0
  • 1
Mathaviech
4.

#2 Donc, concretament... ren.

  • 3
  • 3
Lo Risolièr Bèl
3.

L'obviitud tota de la pertocància de l'occitan-aranés a la lalenganòstra —que coma o sabon totes los que son de fe bona— non ges es mai de desmostrar, essent òbvi que la paraula "occitan-" se colòca detràs de la paraula "aranés", CQCD. Dire lo contra d'aquò es èsser de fe marrida. De qué fan per la lalenganòstra —que los ancessors non mos transmeteguèron pauc a cha pauc, vergonha— los que non o desiran reconéisser?

L'espandi de la lalenganòstra tota, unenca dins la diversitud, totes los sociolingüistas serioses o dison, va dels Alps fins a la Mar Granda e d'Occitània aranesa fins a gaireben Sant Estève del Forés. Òsca!

Aüüürosament lo Risolièr Bèl es aquí per vos entresenhar condrechament sul sicut aquel. Òsca!

Rejonhètz-mos subre lo sit nòu nòstre : RISOLIER.E-MONSITE.COM. Òsca! De non mancar pas!

  • 4
  • 2
Franc Bardòu
2.

#1 L'oficialitat e l'autoritat de l'Academia…

  • 5
  • 3
Mathaviech
1.

Interessant, ça que la es que qualqu'un sap çò qu'apòrta de mai que la gramatica de Aitor Carrera qu'es ja ben completa ?

  • 10
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article