Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

Escòcia: Sturgeon anonciarà la data e la question d’un nòu referendum abans lo mes de mai

La primièra ministra escocesa demandarà dins la campanha lo sosten per menar a bon tèrme aquel segond plebiscit d’independéncia

La primièra ministra escocesa, Nicola Sturgeon, prepausarà una data e la question per un segond referendum d’independéncia en Escòcia abans las eleccions parlamentàrias del mes de mai.
 
E mai la pandemia de la covid-19 li aja fach reportar son plan pel referendum, Sturgeon anoncièt dimars passat que presentariá pel referendum una proposicion de lei que “n’establiguèsse los tèrmes”. Pendent la campanha electorala, la primièra ministra escocesa demandarà lo sosten per far aquel segond plebiscit que, per ara, Londres refusa de permetre.
 
Segon lo darrièr sondatge publicat, l’independentisme obtendriá lo sosten del 55% dels vòtes. Es lo percentatge pus naut dempuèi que se’n fa de sondatges. Aquesta tendéncia quita pas de pojar aquestes meses.
 
 

 
abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
2.

Per veire de los scòts capitan de far sautar lo verrolh.

  • 4
  • 0
Franc Bardòu
1.

Assajatz d'imaginar l'utopie : la primièra ministra occitana (Alienòr Daquitania), prepausarà una data e la question per un segond referendum d’independéncia en Occitania abans las eleccions parlamentàrias del mes de mai… A l'evidéncia, non vivèm aicí, subre la meteissa palnèta que tot aquel brave mond !

  • 11
  • 3

Escriu un comentari sus aqueste article