Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Esmoventa arribada de Carme Forcadell al Parlament de Catalonha

L’èx-presidenta de la cambra catalana, encarcerada per de rasons politicas, poguèt participar divendres passat al 40n anniversari de la restauracion de la cambra

| EFE
Esmovent acuèlh de Carme Forcadell al Parlament de Catalonha divendres passat. A l’ocasion del 40n anniversari de la restauracion del Parlament, son anciana presidenta, ara encarerada per de rasons politicas, participèt als actes de commemoracion. Forcadell poguèt quitar la preson e vesitar lo sit de la democracia catalana per prene part a l’eveniment al costat de l’actual e de tres ancians presidents.
 
Lo darrièr còp que Forcadell èra estada dins aquela bastissa foguèt en març de 2018, un jorn abans son empresonament. Ara es condemnada a 11 ans de preson per aver permés un debat sul referendum d’independéncia de Catalonha. Forcadell foguèt presidenta de la cambra catalana de 2015 a 2017 quand la legislatura foguèt suspenduda per las autoritats espanhòlas.
 
Dins son discors, Forcadell revendiquèt la libertat d’expression e l’egalitat entre òmes e femnas.
 
Agachatz l’esmoventa arribada de Carme Forcadell al Parlament de Catalonha e son discors dins los vidèos que seguisson.



 
 

 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Franc Bardòu
2.

#1 Catalonha es lo solet país del mond ont la nòsrtra lenga gaudís d'un estatut d'oficialitat. Se non vesètz lo rapòrt amb la nòstra cultura, vos cal cambiar las vesiclas, non ?

  • 20
  • 3
Vairac
1.

Si que non, de qué i a mai de novèl ?

  • 6
  • 16

Escriu un comentari sus aqueste article