Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.AuvèrnheAuvèrnheLimanha

Aulnat: Macron se retira la masca per tossir davant de liceans

Lo president de França agantèt una tossida mentre que fasiá son discors

Emmanuel Macron se levèt la masca per tossir, en oblidant los gèstes barrièra, davant de liceans en Auvèrnhe. Aquò aguèt luòc l’8 de setembre passat, quand lo president de França vesitèt los locals del pòl de formacion aeronautica del Licèu Roger-Claustres a Aulnat, près de Clarmont-Ferrand. Dins aquel centre de formacion, lo cap de l’estat francés agantèt una tossida mentre que fasiá son discors e se retirèt la masca.
 
 




abonar los amics de Jornalet


 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Soros Monde
5.

#3 los occitanistas que volon la muselierira e lo confinament, e las vacinas, que volon venir esclaus, an pas de cervela, es plan aisit enta jo, granmerces osca!

  • 0
  • 12
Emmanuèl Isopet
4.

Aqueste esplech que lo President se fa remplaçar es lo masc distribuit dins l'Educacion Nacionala, apelat en sala dels professors "l'eslip de Blanquer", e que nos cal gardar a tota fòrça de l'entrada a la sortida d el'establiment.
Cadun ne farà la deduccion que vòl.

  • 8
  • 1
Pierre LACHAUD
3.

Veir la videò dau doctor TROTTA que denonça lo pòrt dau masc, que lo compare a una museliera, que denonça tanben de las mesuras que van a l'encontre dau bon sens tant de la medecina coma de la politica sur lo site: https://www.youtube.com/watch?v=6aGDragrt10

  • 2
  • 24
Maignnial Galhac
2.

Exigisson que los ensenhants pòrten la masca la jornada entièira, setmana aprèp setmana, e el, es pas fotut de lo gardar qualquas minutas... Lamentable. Tan coma ba diria La Talvera: "La cacibralha es al governament" (Son de bandits).

  • 10
  • 1
Franc Bardòu
1.

Fa ja mai de tres ans qu'Emmanuel Macron se levèt la masca, per mostrar qu'èra un fotut autoritarsita que mespresa los pòbles e que non servís fin finala que lo ponherat d'arlèri que li an finançada la campanha electorala, coma tantes autres mariòls antidemocratics abans el… e tantes mai, plan probablament, après el.

A tussit davant los escolans occitans d'Auvèrnha ? Nos a tussit a totes al morre, tre qu'a prentendut que non èra "ni de dreita ni d'esquèrra"… ni del centre, ben al contra ! Es fonsudament a dreita, al punt de menar la societat umana que, (mercés a 16 % del còs electoral) l'a elegit a sas foncions, coma se menariá una entrepresa de productica, e mai coma se tractariá de las peças mecanicas d'un motor que voldriá veire foncionar sempre mai rentablament.

Los umans non son pas peças mecanicas, ni cap societat un terrenc de produccion. La primièra mission d'un èsser uman es d'èsser sempre mai uman, sempre mai collectiu, dins l'espaci e dins lo temps.

Mas aquò non rapòrta moneda lèu lèu als sieus sostens financièrs electorals…

  • 15
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article