Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Los ciutadans soïsses an decidit de manténer l’acòrdi de liura circulacion amb l’Union Europèa

Aperaquí lo 62% dels ciutadans an votat en favor de l’acòrdi sus la liura circulacion de personas amb l’UE, qu’intrèt en vigor en 2002

Gaireben lo 62% dels ciutadans soïsses an decidit de manténer l’acòrdi de liura circulacion de personas amb l’Union Europèa (UE), del temps qu’un pauc mai del 38% l’an refusat. Lo referendum, que se tenguèt dimenge passat, l’aviá prepausat lo partit nacionalista conservator de l’Union Democratica de Centre (UDC), que voliá limitar la liura circulacion.
 
En 2014 los soïsses votèron en referendum la limitacion de l’immigracion europèa. La votacion agradèt pas a l’UE, que retirèt lo país del programa Erasmus, e per aquela rason, en 2016, s’adociguèt lo tèxt per apasimar las relacions amb l’Union Europèa.
 
Totun, ara, se manten en vigor l’acòrdi sus la liura circulacion de personas amb l’UE, qu’intrèt en vigor en 2002.

 
 
abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
3.

Aissò se deue referir a qu' i pugan anar o pas , los de l'UE a trebalhar ? An votat majoritariament que Oc e dons ben feit. D'aquesta manera eles tamben poden sortir e anar a l'UE.

  • 0
  • 0
Joan-Marc LECLERCQ
2.

#1 Complètament d'acòrdi dambe tu.

  • 4
  • 0
Franc Bardòu
1.

Aquò se ditz un acte democratic. Lo pòble decidís…

  • 11
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article