Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Ongria acusa Brussèlas de far dos peses, doas mesuras amb Polonha e Espanha

Lo ministre ongrés dels afars estrangièrs assegura “qu’Espanha ten la meteissa regulacion” que Polonha a prepaus del foncionament de la judicatura

| Attila Kisbenedek/AFP
Ongria a acusat Brussèlas de far dos peses, doas mesuras per criticar la reforma judiciària en Polonha. Lo ministre dels afars estrangièrs ongrés, Péter Szijjártó, assegurèt divendres “qu’Espanha ten la meteissa regulacion” que Polonha a prepaus del foncionament de la judicatura, çò rapòrta Politico.
 
 
“S’una causa es bona en Espanha, perqué es marrida en Polonha?”
 
“S’una causa es bona en Espanha, perqué es marrida en Polonha?”, çò demandava Szijjártó a l’ocasion de la presentacion d’un laboratòri d’idèas creat per Varsòvia e Budapèst per s’opausar al discors de Brussèlas sus l’estat de drech, pr’amor que considèran que la Comission Europèa los jutja pas del meteis biais que d’autres estats de l’Union Europèa coma Espanha.
 
La Comission Europèa dobriguèt una procedura d’infraccion contra Polonha en 2017 per la reforma de l’edat de retirada dels jutges, e d’autres cambiaments legislatius pertocant la judicatura que Brussèlas los considèra coma un risc per l’independéncia judiciària. La Comission Europèa a denonciat tanben lo govèrn polonés a la justícia europèa per un nòu regim sancionador contra los jutges pel contengut de lors decisions judiciàrias.
 
 




abonar los amics de Jornalet

 

 
 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
6.

Es veu qu'a Catalunya, desgraciadament, i a molts beneits i somiatruites que fan obstacle a la democràcia. Dir qu'a Catalunya i a un alt coneixement del català ? Quina bajanada ! I tots aquels qu'et diuen : "Haga el favor de hablar cristiano", amb tota la refència a l'Inquisició contengut dins l’ús de CRISTIANO en lloc de CASTELLANO.

  • 5
  • 0
Joan-Marc LECLERCQ
5.

#3 "No són més allà del 30% dels habitants", molt bé, però com ho demostreu? L’única manera de demostrar que té raó és ... un referèndum d’autodeterminació. L’autodeterminació és un dret cívic. Esteu en contra dels drets civils? Els de Negres als Estats Units, per exemple? Els dels Catalans?

  • 9
  • 1
Bleydh Vilanova
4.

#3 Com es que lo president de la Generalitat es independentista? Sera perque los independentistas son un 30% e los unionistas setz encara mens? O es aquesta causa moderna de 'lo mond vota pas ço que ieu voli, doncas es pas una democracia'. E se i aguesse mai independentistas que unionistas (coma sembla que indical los resultats electorals)?, deissariatz anar Catalonha o mentres que aja un unionista espanhol Catalunha (sud) a d'esser espanha?

Per cert, Fred, cregui que tu es tu, liure de faire ço que volgas, mas non digas pas qua aquò es una prauva de que lo 70% dels catalans pensan com tu.

  • 9
  • 1
Fred Sant Cugat del Vallès (Espanya)
3.

Perdoneu-me que us parli en català, però no parlo occità. Vosaltres parleu de l'afer català com si coneguéssiu a fons la realitat nacional d'Espanya, el país a què pertany Catalunya. A Catalunya hi ha un altíssim coneixement de la llengua catalana, tant per part dels catalanoparlants com per part dels castellanoparlants i això no hagués estat possible, si no fos per la llibertat que existeix i la cura que es té amb les minories llingüístiques i culturals. El que passa és que això no es diu, tampoc es diu que moltíssima gent ha hagut de marxar de Catalunya per les imposicions dels independentistes, que no són més allà del 30% dels habitants, però que fan molt de soroll. La prova, jo mateix.

  • 0
  • 11
Franc Bardòu
2.

— S’una causa es bona en Espanha, perqué es marrida en Polonha ?
— Mas pauròt, la judcatura criptofranquista d'Espanha non val res per res : perqué valdriá emlhor en Polonha ? La bona solucion non es de daissar far Polonha, mas d'empachar Espanha de continuar de far coma o vòl far Polonha. Perqué Euròpa non sancciona pas Espanha e França per lors comportaments judiciaris respectius (sense parlar del mesprètz de la lengas en França !!!) ?

  • 12
  • 4

Escriu un comentari sus aqueste article